Sànchez demana un “esforç” per a acordar una “estratègia” independentista

El diputat suspès de JxCat dubta de la possibilitat de diàleg si PSOE i Podem no han estat "capaços" de dialogar entre ells

El diputat de JxCat suspès al Congrés, Jordi Sànchez, ha emplaçat l’independentisme a “fer un esforç, per difícil que sigui per a definir i acordar una estratègia”, ara que farà dos anys de l’1-O. En una entrevista al diari ‘Ara’, situa aquesta unitat d’acció com una “assignatura pendent”. En aquest sentit, i amb el referèndum com a objectiu, Sànchez demana “assumir que serà necessària una confrontació democràtica amb l’Estat” i combinar les protestes amb l’acció política institucional del Govern i els ajuntaments. “És urgent i imprescindible definir una estratègia, que ara no tenim”, ha insistit Sànchez, que creu que “potser” quan hi hagi sentència es fixarà un nou rumb en el sobiranisme.

Publicitat

Pel que fa a la investidura fallida de Sánchez, el diputat s’ha mostrat “pessimista”, ja que PSOE i Podem no han estat “capaços” de dialogar entre ells. “Com han de ser capaços de dialogar amb nosaltres?”, ha qüestionat Sànchez, que ha defensat que el sentit del vot es va acordar per unanimitat a JxCat perquè “l’absència d’un acord PSOE-Podem no va deixar cap marge ni per a l’abstenció ni per al sí”.

Sobre la resposta a la sentència de l’1-O, si aquesta és condemnatòria, Sànchez ha explicat que són l’ANC i Òmnium qui han d’assumir responsabilitats en la reacció. “Que es posin d’acord d’una vegada i que recuperin, també elles, la unitat d’acció que ens va fer tan forts fins a l’1-O”, ha dit. D’altra banda, s’ha mostrat partidari d’una mobilització permanent i sostinguda per damunt d’una jornada de vaga general.

En l’entrevista, feta des de la presó de Lledoners l’endemà del debat d’investidura de Pedro Sánchez, també explica que “fa molts mesos” que els diputats de JxCat presos no parlen a soles amb el president del Govern, Quim Torra. Amb Carles Puigdemont, la comunicació és “fluïda i permanent”.

Sobre unes noves eleccions catalanes, Sànchez ha insistit que “en absolut” s’han d’avançar, ja que dubta què hi pot guanyar el país o l’independentisme en uns nous comicis. “Tot el que es pugui fer després de les eleccions ja es pot fer ara; i el que ara no es fa tampoc es podrà fer després d’unes noves eleccions”, ha considerat el diputat suspès de JxCat, que creu que “abusar-ne” és una “manca de respecte a la ciutadania”.

Finalment, sobre la reordenació de JxCat, Sànchez ha rebutjat que es converteixi en “una suma d’organitzacions” perquè no funcionaria ser “una federació de partits”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes