Prop de 50 detinguts pels enfrontaments entre la Policia i els manifestants a Hong Kong

El cos de seguretat ha acusat els "manifestants radicals" de bloquejar carrers i carreteres

Publicitat

Almenys 49 persones han estat detingudes arran dels disturbis que es van produir durant la manifestació que es va celebrar dissabte psasat a Hong Kong contra la polèmica llei d’extradició a la Xina continental, segons ha informat aquest dilluns la Policia en un comunicat.

El cos de seguretat ha acusat els “manifestants radicals” de bloquejar carrers i carreteres, “destruir propietats governamentals” i d’atacar els agents amb “armes letals” i altres objectes contundents com ara maons, ampolles de vidre i “líquids corrosius”, posant en perill les seves vides.

“Per evitar que la situació empitjorés, la Policia va frenar aquests comportaments perillosos amb un ús apropiat de la força en una operació de dispersió” en la qual va utilitzar gas lacrimogen “a una distància segura dels manifestants (…) per evitar una confrontació directa”, ha explicat.

La Policia ha aprofitat per denunciar que “els actes dels manifestants radicals són cada vegada més violents”. “Òbviament, s’han desviat del principi de la llibertat d’expressió de manera pacífica”, ha lamentat, i ha reiterat la seva “determinació i capacitat per fer justícia”.

Publicitat

Aquest cap de setmana s’han repetit les manifestacions que van començar el passat 9 de juny, quan un milió de persones es van concentrar al nucli financer de Hong Kong per exigir la retirada d’un projecte de llei que permetria entregar a la Xina continental tots els acusats o condemnats que passin pel territori.

El Govern de Carrie Lam ha suspès el tràmit parlamentari però no ha retirat el projecte de llei, per la qual cosa les manifestacions han continuat i també exigeixen, a més, la dimissió de la líder regional per la seva gestió d’aquesta crisi política.

Pequín, per la seva banda, ha expressat el suport al Govern de Lam i ha acusat el Regne Unit i els Estats Units, entre altres països occidentals, de maniobrar a favor de les protestes a Hong Kong.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca