L’Ajuntament de Barcelona aposta per una resposta policial per “erradicar” el top manta

Albert Batlle assegura que es tracta d'una mesura "permanent" que es modularà segons els resultats

Barcelona ha començat aquest dilluns el desplegament d’un dispositiu policial d’un centenar d’agents dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària per evitar que els manters desenvolupin la seva activitat. En una atenció als mitjans, el tinent a l’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha detallat que es tracta d’una mesura “permanent” que es modularà i variarà en funció dels resultats que s’obtinguin. Aquest dispositiu, que té per objectiu “eradicar” el top manta, segons ha dit Batlle, s’organitzarà en dos torns de matí i tarda i s’estendrà de dos quarts de deu del matí a les deu del vespre. Els principals punts coberts seran el Passeig de Gràcia, les Rambles, la Plaça Catalunya i el Front Marítim.

Publicitat

El tinent de Seguretat ha explicat que l’actuació policial serà per la via de la intervenció de saturació, de manera que amb la “pressió” policial als punts habituals de venda s’impedirà que es desenvolupi l’activitat amb normalitat. Un exemple és la presencia d’un gran nombre de manters al vestíbul de la parada de metro de la Barceloneta sense sortir-ne aquest dilluns al migdia, poques hores després que hagués començat el desplegament policial a la zona, habitual per al top manta.

Durant l’atenció als mitjans Batlle ha remarcat que el desplegament serà ‘sine die’ i ha insistit que no volen posar terminis sobre “quan i com acabarà” sinó que aposten per posar elements que “convencin” tant els manters com els ciutadans que els compren productes que aquesta activitat “no és tolerable”. “No esperem miracles, per això cal mantenir una atenció contínua”, ha assegurat Batlle.

En aquest sentit, ha volgut posar èmfasi que es tracta d’una activitat il·legal i ha demanat a la ciutadania que no hi doni suport per mitjà de l’adquisició de béns. “Barcelona és la capital del comerç de proximitat i ens hem de convèncer d’això”, ha emplaçat Batlle, que ha explicat que a la capital catalana no hi ha “cap zona desertitzada d’oferta comercial” que obligui a anar a la perifèria. Així, ha animat la ciutadania a potenciar el comerç local en detriment del top manta, que ha avisat que és “un prejudici a l’activitat bàsica de l’economia”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes