La JEC multa la CCMA amb 1.200 euros per un documental sobre els presos en període electoral

La resolució de la JEC, recollida per Europa Press, conclou que el documental afavoria les candidatures independentistes

Publicitat

La Junta Electoral Central (JEC) ha imposat una multa de 1.200 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per l’emissió a TV3 del documental ‘Un procés dins el procés’ sobre els familiars dels presos sobiranistes el 9 d’abril, durant el període electoral dels comicis generals del 28 d’abril.

La resolució de la JEC, recollida per Europa Press, conclou que el documental afavoria les candidatures independentistes que concorrien a les eleccions generals, per la qual cosa va vulnerar “els principis d’igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa”.

Argumenta que no va haver-hi intencionalitat de la CCMA de cometre una infracció i persistir en la conducta infractora, però “la culpabilitat de la CCMA radica en la falta de diligència per evitar la vulneració del principi de neutralitat informativa que els mitjans de comunicació de titularitat pública han de respectar durant el procés electoral”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca