Boris Johnson llançarà la campanya de propaganda més gran des de la Segona Guerra Mundial

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, que precisament aquest dilluns té una trobada amb Johnson, ha descrit la imminent campanya propagandística com "una vergonyosa pèrdua de diners"

El primer ministre britànic, Boris Johnson, llançarà la campanya de propaganda governamental més gran des de la Segona Guerra Mundial per informar la ciutadania del seu pla per treure el Regne Unit de la Unió Europea el proper 31 d’octubre, segons informa aquest dilluns ‘The Daily Telegraph’.

Publicitat

Johnson ha promès que el Brexit tindrà lloc en la data prevista, hi hagi o no acord pel mig. Amb aquest compromís sobre la taula, l’exministre d’Exteriors va ser triat la setmana passada pels seus companys ‘tories’ com a nou cap de Govern en substitució de Theresa May.

El nou executiu destinarà en els propers tres mesos uns 100 milions de lliures (més de 110 milions d’euros) en una bateria d’anuncis, principal eix d’una campanya que han avançat al ‘Telegraph’ fonts del Govern. Serà una ofensiva sense precedents en les últimes dècades i comptarà amb presència a la ràdio, televisió i cartelleria exterior.

El ministre d’Hisenda, Sajid Javid, va reconèixer en un article a ‘The Sunday Telegraph’ que el Govern llançarà “les campanyes d’informació pública més grans de la història” per preparar ciutadans i empreses per a una sortida abrupta de la UE. Les autoritats europees ja han deixat clar que no renegociaran l’actual acord.

La ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, que precisament aquest dilluns té una trobada amb Johnson, ha descrit la imminent campanya propagandística com “una vergonyosa pèrdua de diners”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes