Aragonès defensa que ERC no va a Madrid a “tornar al vell autonomisme de CiU”

Demana no descartar unes eleccions com a reacció a la sentència: "No hem de renunciar a cap proposta"

Publicitat

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dilluns no descartar la convocatòria d’eleccions a Catalunya com a resposta a la sentència de l’1-O, al marge de la mobilització “massiva” al carrer. “Hem de posar tots els escenaris sobre la taula, renunciar a algun no té sentit”, ha explicat Aragonès en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha manifestat que hi ha “diferents escenaris possibles”. Sigui com sigui, ha afirmat que la resposta haurà de ser “acordada” entre l’independentisme. Aragonès, que ocuparà el càrrec de coordinador nacional, de nova creació, a partir del congrés que el partit celebrarà al setembre, ha manifestat que Oriol Junqueras és el candidat dels republicans. Així, ha esquivat “avançar cap debat” sobre una possible inhabilitació de Junqueras arran de la sentència.

Aragonès també ha defensat que la seva formació no torna “al vell autonomisme de CiU” després de l’abstenció a la investidura de Pedro Sánchez, ja que no l’han plantejat a canvi de competències autonòmiques. “Anem a provocar un escenari de diàleg i de negociació amb l’Estat”, ha assegurat. Tot i respectar que JxCat i ERC mantinguessin posicions diferents al Congrés, ja que on mantenen una coalició en el govern és només a la Generalitat, Aragonès ha qüestionat si és millor “córrer el risc que la dreta vagi unida i tinguin majoria al Senat” en una repetició electoral, o bé “poder incidir” en un govern com el socialista.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes