Eva Parera (BCN Canvi), nova presidenta de Sarrià-Sant Gervasi amb el suport de BComú, Cs i el PSC

Segons fonts de JxCat, el pacte acordat entre els grups de l'oposició fixava que Martí seria elegit una altra vegada president del districte, però Cs va trencar l'acord

Publicitat

La regidora de BCN Canvi Eva Parera ha estat nomenada presidenta del ple del districte de Sarrià-Sant Gervasi, després d’imposar-se a la candidatura de Jordi Martí (JxCat) amb el suport de BComú, el PSC i Cs, a més de comptar amb el suport del seu grup, liderat per Manuel Valls.

Parera va ser elegida en el ple constitutiu del districte aquest dijous amb deu vots, mentre que Martí va obtenir-ne nou, en l’únic districte en el qual s’ha presentat més d’un candidat, un fet que no es preveia en el que es va acordar durant les negociacions del cartipàs.

Segons fonts de JxCat, el pacte acordat entre els grups de l’oposició fixava que Martí seria elegit una altra vegada president del districte, però Cs va trencar l’acord i va votar Parera: “Constatem que Manuel Valls i BCN Canvi continua sent soci prioritari” d’Ada Colau i Jaume Collboni.

El grup municipal considera que “res és gratis, i els vots que van permetre la investidura de Colau com a alcaldessa sí que tenien un preu, que un Govern municipal ostatge anirà retornant quan a Manuel Valls li convingui”.

Publicitat

Després de diversos plens aquest dijous, tots els districtes han elegit ja al seu president: han elegit presidents republicans i per unanimitat a Ciutat Vella, amb Jordi Coronas; Horta-Guinardó, amb Max Zuñartu; Eixample, amb Eva Baró, i Sant Andreu, amb Montserrat Benedí, i també per unanimitat però per JxCat a Gràcia, amb Ferran Mascarell, i a Sants-Montjuïc, amb Neus Munté.

El ple de Nou Barris estarà presidit també per ERC, amb la regidora Gemma Sendra –elegida amb 18 vots a favor i una abstenció–, i el de Sant Martí i Les Corts són per a Cs: el primer per a Marilén Barceló amb 16 vots a favor i cinc abstencions, i el segon per a Paco Sierra amb nou i sis.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca