ACNUR alerta que unes 150 persones haurien mort en un naufragi davant les costes de Líbia intentant arribar a Europa

L'agència de l'ONU per als refugiats apunta que seria la "major pèrdua de vides al Mediterrani aquest 2019" si es confirmen els morts

L’Agència de l’ONU per als Refugiats ha alertat que unes 150 persones haurien mort en un naufragi davant les costes de Líbia en l’intent d’arribar a Europa. El portaveu d’ACNUR, Charlie Yaxley, ha assegurat que s’ha produït un “gran naufragi” on haurien sobreviscut unes 150 persones de les 300 a bord de dos vaixells que sortien de Líbia. “Si es confirmen aquestes xifres, seria la pèrdua més gran de vides al Mediterrani aquest 2019”, ha avisat Yaxley. Per això, ACNUR ha exigit un “canvi” per redreçar aquesta situació. “És urgent salvar vides al mar”, ha afirmat. Els supervivents haurien sigut retornats a Líbia, segons diversos mitjans internacionals. Aquest país nord-africà viu una guerra civil des del 2014.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes