Unes setanta dotacions i deu mitjans aeris treballen en el foc de Capellades

Publicitat

Unes 70 dotacions dels Bombers de la Generalitat i deu mitjans aeris treballen aquest dijous en l’extinció de l’incendi de Capellades (Barcelona), que continua actiu després d’afectar un perímetre de 57,11 hectàrees, segons els càlculs dels Agents Rurals.

Segons han informat els Bombers a Twitter, han detectat nombrosos punts calents i auguren que rebrotin a mesura que avanci el dia i augmentin les temperatures.

La carretera C-15, que es va tallar a les 18.30 hores d’aquest dimecres entre Capellades i la Pobla de Claramunt, ha pogut ser reoberta a les 7.40 hores d’aquest dijous, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).

El foc es va declarar aquest dimecres a les 18.18 hores en aquest punt per un cotxe avariat que es va incendiar a la carretera i afecta principalment la serra Conillera, una zona amb molts desnivells i de difícil accés.

Publicitat

També va afectar la circulació de l’R6 (Igualada) de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) entre les estacions de Capellades i Igualada, si bé aquest matí el servei ja ha començat amb normalitat.

Durant tota la nit han treballat en el foc 62 dotacions terrestres i al llarg del matí han anat incorporant mitjans aeris.

Durant la matinada, ha augmentat la humitat relativa, han baixat les temperatures i el vent ha estat moderat, per la qual cosa els Bombers han aprofitat aquestes condicions favorables per intensificar les tasques d’extició a tot el perímetre afectat pel foc.

A la zona del cap de l’incendi s’han generat diversos focus secundaris a 25-30 metres, se n’han detectat pel cap baix una desena, mentre que la cua-flanc dret presenta dificultats per ser en una zona amb molts barrancs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca