Un empresari confessa haver cobrat 750.000 euros d’una productora per feines que en realitat va fer per a CDC

El jutjat penal número 23 ha fixat judici al setembre contra ell i contra David Madí per una presumpta trama de factures falses

Publicitat
L’empresari Joan Manuel Parra ha remès un escrit al jutjat penal número 23 de Barcelona on confessa haver cobrat 750.000 euros d’una productora audiovisual per feines que en realitat va fer per a CDC, segons ha avançat ‘El Periódico’. En concret, es tracta de treballs realitzats en la campanya electoral del 2010 al Parlament. Parra és propietari i administrador de les societats Hispart, Audiovisual Exit i Stereo Rent, proveïdors habituals de serveis per al partit. Com a prova ha aportat una gravació d’una conversa que va mantenir el 2011 amb Germà Gordó, exconseller i exdirigent del partit. L’empresari assegura que el partit el va forçar a utilitzar aquest sistema per rebre els seus honoraris. Aquest jutjat ha fixat judici al setembre contra ell i contra David Madí, exdirigent convergent, per una presumpta trama de factures falses, han confirmat fonts del TSJC.
Parra ha aportat aquesta nova informació juntament amb albarans de les taques que va fer per a CDC el 2010, així com plans de distribució dels actes de campanya i un llibre de fotografies en el qual Mas li agraeix la seva col·laboració, segons publica el diari. El jutjat ha unit l’escrit a la causa però ha retornat la documentació a l’empresari perquè els entregui a l’inici de la vista oral de setembre.

En aquest judici, Parra i Madí s’enfronten a una petició de la fiscalia de dos anys de presó per la seva presumpta implicació en una trama de factures falses per defraudar a Hisenda en l’exercici 2011. Hi ha sis investigats més.

Parra ja va ser condemnat al gener del 2018 a vuit mesos de presó per l’Audiència de Barcelona pel finançament de CDC a través del Palau de la Música. Al judici va reconèixer que va facturar a aquesta institució serveis prestats al partit, entre ells part d’una campanya electoral el 2004 per més de 800.000 euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes