Mueller assegura que Trump va demanar al seu equip que falsifiqués documents rellevants per a la investigació

"És correcte dir que el president sabia que estava demanant a Don McGahn que negués uns fets que havia defensat que eren certs?", ha expressat Richmond

L’exfiscal especial nord-americà Robert Mueller ha assegurat aquest dimecres davant la Comissió Judicial de la Cambra de Representants dels Estats Units que el president, Donald Trump, va demanar al seu equip que falsifiqués documents i registres que poguessin ser rellevants per a la investigació que ell mateix encapçalava.

Publicitat

A la pregunta que li ha formulat el congressista demòcrata Cedric Richmond, sobre si era “just dir” que Trump “va mirar de protegir-se a ell mateix i va demanar al seu equip que falsifiqués documents importants per a la perquisició”, Mueller ha respost que “aquest seria el resum”, segons ha informat el diari local ‘The Hill’.

Sobre la possibilitat que aquest tipus d’accions estiguessin relacionades amb la preocupació de Trump d’haver incorregut en un possible delicte d’obstrucció a la Justícia, Mueller ha asseverat que “és cert” que considera que el dirigent mirava d’encobrir alguna cosa.

“És correcte dir que el president sabia que estava demanant a Don McGahn que negués uns fets que havia defensat que eren certs?”, ha expressat Richmond. L’exfiscal especial ha assentit en aquest punt, relacionat amb l’exadvocat de la Casa Blanca Don McGahn. La relació entre Trump i McGahn és un dels 10 assumptes que investiga l’equip de Mueller com a possible obstrucció a la Justícia.

L’exdirector de l’FBI, que es va passar 22 mesos investigant la ingerència russa en les eleccions presidencials del 2016, inclòs el comportament de Trump com a candidat i el del seu equip, ha comparegut primer davant de la Comissió Judicial de la Cambra de Representants i posteriorment davant de la Comissió d’Intel·ligència.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca