El grup dels Verds/ALE exigeix una reunió amb Sassoli per parlar sobre l’escó buit de Junqueras

Els ecologistes van enviar dimarts una carta al president socialista de l'Eurocambra per discutir el cas del líder d'ERC

Publicitat

El grup dels Verds/ALE han exigit una reunió amb el president de l’Eurocambra David-Maria Sassoli per parlar sobre l’escó buit d’Oriol Junqueras, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN. En una carta enviada el dimarts els caps del grup, Ska Keller i Philippe Lamberts, van demanar aquesta reunió amb el socialista italià per discutir el cas del líder d’ERC. Keller va demanar ajuda a principis de juliol al nou president de la institució per “restituir els drets parlamentaris” d’Oriol Junqueras.

Per la seva banda, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba també va enviar una missiva a Sassoli a principis de mes per demanar “les mesures oportunes per confirmar la immunitat” de Junqueras d’acord amb l’article 8 del reglament intern de l’Eurocambra. Aquesta carta de Riba encara no ha rebut resposta, segons ha pogut saber l’ACN.

Petició a Sassoli

Durant la intervenció dels grups posterior a l’elecció del president de la cambra, Keller va recordar a Sassoli que els Verds/ALE tenen un eurodiputat que “per raons alienes a la seva voluntat” no pot ocupar el seu escó. L’alemanya també va traslladar a l’italià la voluntat del seu grup de “cooperar” amb ell i treballar “per un reforç de la democràcia europea”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes