Brussel·les portarà Espanya al TUE per incomplir “sistemàticament” les normes de qualitat de l’aire a Madrid i Barcelona

Espanya incompleix de forma sistemàtica les normes europees sobre els nivells de diòxid de nitrogen

La Comissió Europea portarà Espanya davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) per la mala situació de l’aire a diversos nuclis urbans espanyols, especialment a Madrid, Barcelona i el Baix Llobregat, després de constatar que no ha pres les mesures urgents que se li exigien per frenar els alts nivells de contaminació.

Publicitat

“Les dades més recents sobre la qualitat de l’aire que ha ofert Espanya confirmen l’incompliment sistemàtic de les normes europees sobre els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), unes regles que són legalment vinculants des del 2010”, ha explicat en una roda de premsa a Brussel·les el comissari de Medi ambient, Assumptes Marítims i Pesca, Karmenu Vella.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes