Brussel·les porta Hongria als tribunals europeus per “criminalitzar les activitats d’ajuda als refugiats”

La CE també obre un procediment d'infracció contra Budapest per no donar menjar a les persones retingudes a la frontera que esperen ser retornades

Publicitat

Brussel·les ha decidit portar Hongria al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per “criminalitzar les activitats d’ajuda als refugiats” i “restringir” el dret d’aquestes persones a sol·licitar protecció internacional amb noves normatives. La Comissió Europea ha denunciat aquest dijous als tribunals aquesta legislació impulsada pel govern de Viktor Orbán perquè considera que viola els drets dels demandants d’asil a ser assistits per ONGs i altres entitats. La CE també ha obert un procediment d’infracció contra Budapest per no donar menjar a les persones retingudes a la frontera que esperen ser retornades després que s’hagin rebutjat les seves sol·licituds de protecció.

Segons l’executiu de la UE, aquests centres de detenció “no respecten les condicions materials” garantides per la Carta de Drets Fonamentals de la UE. Brussel·les ha donat només un mes a Budapest per redreçar la situació que considera “urgent” i ha amenaçat de portar el cas també als tribunals si no actua.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca