La Xina acusa els Estats Units de soscavar l’estratègia d’estabilitat a nivell global

La venda d'armes que ha sol·licitat Taiwan, que inclou 108 tancs i 250 míssils terra-aire, no suposarà cap desequilibri armamentístic per a la regió

Publicitat

El Ministeri de Defensa de la Xina ha acusat aquest dimecres les autoritats dels Estats Units de soscavar l’estratègia global d’estabilitat en ampliar el pressupost de defensa i vendre armes a Taiwan.

En aquest sentit, el Govern xinès ha alertat que la principal amenaça per a la pau i l’estabilitat a l’estret de Taiwan és la presència de forces separatistes independentistes a l’illa. A més, ha asseverat que els assumptes relacionats amb Taipei cada vegada són més greus.

Les paraules de Pequín han arribat després que el Departament d’Estat nord-americà aprovés la venda d’armament per valor de 2.200 milions de dòlars a Taiwan tot i les contínues crítiques del Govern xinès.

La venda d’armes que ha sol·licitat Taiwan, que inclou 108 tancs i 250 míssils terra-aire, no suposarà cap desequilibri armamentístic per a la regió, tal com ha assegurat en un comunicat l’Agència de Cooperació per a la Seguretat de la Defensa (DSCA, per les seves sigles en anglès).

Publicitat

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa xinès no ha renunciat a l’ús de la força en cas que les tensions augmentin a la zona.

Els Estats Units són el principal proveïdor d’armes de Taiwan, a qui la Xina considera una de les seves províncies. Pequín va decidir trencar els contactes oficials amb el Govern de Taipei després que el Partit Progressista Democràtic, liderat per Tsai Ing-wen i de tendència independentista, guanyés les eleccions de l’any 2016.

El Ministeri de Defensa de l’illa ha confirmat que havia sol·licitat aquestes armes i que la sol·licitud s’havia tramitat amb normalitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca