La Sagrada Família rep la llicència d’obres de l’Ajuntament i paga 4,6 milions

Aportarà 36 milions en 10 anys per finançar despeses municipals que genera la seva activitat

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha entregat formalment aquest dimecres la llicència d’obres de la Sagrada Família a la Junta Constructora, que ja ha ingressat els 4,6 milions d’euros corresponents en impostos i taxes associades al permís, la qual cosa suposa regularitzar un assumpte pendent des del 1885, fa més de 130 anys.

En una roda de premsa, la tinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, i el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, han explicat que el pacte s’ha formalitzat després de dos anys de feina conjunta entre les dues institucions.

La llicència estableix les condicions per a la construcció de la basílica, que es compromet a aportar 36 milions d’euros en deu anys per finançar les despeses municipals que genera la seva activitat: “Agraïm l’esforç de totes les parts, que ha permès que el procés sigui àgil”, ha dit Sanz.

El sostre màxim edificable en la parcel·la és de 53.495,61 metres quadrats, i la superfície construïda sobre rasant és de 41.026,69, i la llicència també descriu una construcció del temple per etapes, i preveu un termini d’execució total que acabarà el 2026.

Publicitat

Per obtenir la llicència, la Junta Constructora ha pagat a l’Ajuntament un total de 4,63 milions d’euros, un import que surt de l’Impost de Construccions Instal·lacions i Obres (ICIO), que suposa 4,38 milions i la taxa de llicència d’obres, que són 241.732 euros.

L’Ajuntament també ha tramitat els permisos d’activitat sobre els usos de la basílica, que serà religiós i cultural, per al funcionament i l’administració del centre, i comercial, que es restringeix a un establiment de venda al detall de productes relacionats amb el temple amb una superfície màxima de 750 metres quadrats.

Preguntada per si la llicència inclou la construcció de la façana de la Glòria i l’escalinata, que afectaria diversos pisos del carrer Mallorca, Sanz ha dit que l’Ajuntament i la Junta Constructora ho abordaran a partir del mes de setembre, però ha assegurat que buscaran la millor solució per al temple i els veïns.

36 milions en corresponsabilitat

Camps ha detallat que l’acord estableix que la Sagrada Família aportarà 36 milions els propers deu anys en aspectes vinculats a la urbanització, la mobilitat, el transport públic i el manteniment de l’espai públic de l’entorn, en un pacte “inèdit” però que celebren.

El patronat aportarà 22 milions durant deu anys –2,2 a l’any– per millorar el transport públic, així com set milions per millorar l’accessibilitat al temple des del Metro, a més d’estudiar amb Adif i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) crear un accés directe subterrani directe a l’edifici.

La Junta Constructora també contribuirà amb quatre milions a reurbanitzar els carrers que envolten la basílica, encara que els trams d’actuació i els projectes específics de definiran en un procés participatiu, i, a més, aportaran tres milions d’euros en 10 anys –300.000 anuals– a serveis de neteja, vigilància i agents cívics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca