El Liceu tanca la temporada amb 180.000 espectadors en títols d’òpera i un 82% d’ocupació, un 5% més que l’anterior

'Madama Butterfly' té un 100% d’ocupació; 'Agrippina, un 95%; 'Tosca', un 91% o 'La Gioconda', un 86%.

El Gran Teatre del Liceu ha tancat la temporada 2018/2019 amb gairebé 180.000 espectadors que han vist algun dels 13 títols d’òpera programats. El Liceu ha ressaltat que això significa un augment del 5% respecte l’exercici anterior que permet arribar al 82% d’ocupació total pel que fa els títols d’òpera. Alguns d’aquests títols han assolit “resultats especialment favorables”, com és el cas de ‘Madama Butterfly’, que ha tancat amb un 100% d’ocupació, ‘Agrippina amb un 95%, ‘Tosca’ amb un 91% o ‘La Gioconda’ amb un 86%.

La temporada 2018/19 ha tancat a més, ha assenyalat en un comunicat, mantenint l’equilibri pressupostari, amb uns ingressos que se situen en els 47,5 milions d’euros, 160.000 euros més que la temporada anterior. El Liceu arriba a la temporada del 20è aniversari de la reobertura amb un nou augment en els ingressos per mecenatge, que se situen en els 7,5 milions d’euros, un increment del 10% (gairebé 700.000 euros) respecte la temporada 2017/18.

La tendència a l’alça s’ha vist reflectida també en l’arribada de nous públics al Gran Teatre del Liceu, especialment el públic jove, que gràcies a les noves polítiques de preus Under 35 ha arribat als10.110 espectadors, 3.400 joves més que la temporada 2017/18.

En la mateixa línia, el Liceu continua amb el compromís, ha dit, “d’obrir barreres mentals i geogràfiques a través del projecte Liceu al Territori”, que ha augmentat un 21,27% el nombre de persones que han anat al Teatre de fora de Barcelona i l’àrea metropolitana (un total de 5.200), gràcies a les conferències gratuïtes que s’han realitzat a 124 poblacions. L’èxit del projecte s’ha vist reflectit també amb el ‘Liceu a la Fresca’, que un any més ha permès que prop de 100.000 persones d’Espanya, França i Andorra hagin pogut gaudir a l’aire lliure i de franc de l’òpera Tosca de Puccini.

Amb la intenció de promoure i facilitar l’accés als abonaments a tota la ciutadania, el Liceu ha presentat enguany una sèrie de novetats en la política d’abonaments per la temporada 2019/20, amb importants descomptes de fins el 25% en butaca fixa i del 35% en els torns populars. Els canvis han donat com a resultat un increment de l’11% en abonaments, arribant als 16.899 abonaments i revertint la tendència dels darrers anys. La temporada del 20è aniversari ha generat més de 2.200 abonaments fixes nous, la majoria dels quals han estat abonaments populars, que han passat de representar el 36% del total, al 45%.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Pascal s’embolica amb la bandera

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha reivindicat aquest dilluns que la situació actual derivada del Covid-19 requereix "altes...

Iceta assegura que ara no és el moment per crear un impost per a les grans fortunes

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat partidari d'un impost per a les gran fortunes però posa en dubte que ara sigui...

Gairebé el 100% dels hotels de la Costa Brava del Baix Empordà estan oberts, i amb ocupacions millors de les esperades

La crisi del coronavirus no ha impedit que gairebé el 100% dels hotels de la Costa Brava del Baix Empordà hagin obert, i amb...

Mauri no ha vist el diàleg de Sánchez per “per cap banda”

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, no confia en una sortida dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat i assegura que mentre el...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca