El Festival d’arts SIARTB dona l’oportunitat d’exposar i vendre la seva obra a 27 artistes del Pallars

Els dies 16 i 17 d'agost Vilamur es convertirà en un espai d'encontre, divulgació, exposició i venda d'art

Publicitat

El petit poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, de poc més de seixanta habitants, acollirà els pròxims dies 16 i 17 d’agost el Festival d’arts SIARTB amb l’objectiu de duplicar els visitants de la primera edició que van superar els 1.500. Aquest Festival vol donar visibilitat a l’art local i reivindicar, alhora, la força i la màgia dels territoris de muntanya. Un total de 27 artistes del Pallars mostraran les seves obres a les eres del poble, reconvertides en galeries d’art per aquests dies. Els visitants aniran descobrint a cada pas aquestes creacions i tindran l’oportunitat d’adquirir pintura, escultura o fotografia. Aquesta fira d’art es complementarà amb una vintena d’activitats, totes relacionades amb el món de l’art com el teatre, la dansa, la música o la poesia. L’objectiu del Festival és reivindicar els creadors locals però també el poble de Vilamur com a punt de parada per tots aquells que circulen per l’N-260.

L’espai d’intercanvi, exposició i venda d’art vol afavorir la generació de vincles més permanents entre els artistes i que es multipliqui la creació d’art contemporani, en territoris rurals. El visitant del Festival comptarà amb tres espais molt diferenciats; espai escènic i performatiu on tindran lloc actuacions musicals i de teatre per a tots els públics; espai d’exposició i venda d’art en espais privats cedits pel veïnat com eres i patis; i l’espai d’interacció artística que estarà a l’aire lliure on es faran microactuacions o exposicions artístiques.

Roser Ràfols, de SIARTB, ha animat a la gent a visitar Vilamur els dies del Festival i a descobrir a cada raconet del poble una experiència artística diferent. Ràfols ha afegit que la idea és que el mateix festival sigui un espai de divulgació i interacció artística on els visitants puguin participar activament i artísticament en el seu desenvolupament, que la gent s’impliqui del fet artístic com a eina d’expressió. Per Ràfols és molt important compaginar les activitats més lúdiques del festival amb les més reflexives que s’han programat.

Per Ràfols és important l’oportunitat que ofereix el Festival als artistes locals d’aflorar i de donar-se a conèixer ells i la seva obra. La divulgació de la tasca d’aquests artistes moltes vegades és complicada quan s’està allunyat dels grans centres de producció, ha dit Ràfols.

Publicitat

Imma Torres, regidora de Cultura de Soriguera, ha explicat que per l’Ajuntament és important la celebració del Festival per la dinamització turística i social que suposa pel poble de Vilamur. Per Torres és una oportunitat, a través de l’art i la cultura, de donar a conèixer el municipi de Soriguera.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca