Cs pronostica que la sentència de l’1-O provocarà la “primera gran crisi” del Govern espanyol si Podem en forma part

"Potser algun dels acusats és absolt, però una sentència totalment absolutòria no sembla que estigui en la imaginació de ningú", ha assenyalat Bal en una entrevista a Cope

Publicitat

El portaveu adjunt de Ciutadans, Edmundo Bal, ha pronosticat que la sentència del judici pel qual es jutja els líders polítics dels partits independentistes, provocarà la “primera gran crisi” del Govern espanyol si Podem forma part de l’Executiu central, perquè la formació lila defensa el dret a l’autodeterminació i “no serà una sentència totalment absolutòria”.

“Potser algun dels acusats és absolt, però una sentència totalment absolutòria no sembla que estigui en la imaginació de ningú”, ha assenyalat Bal en una entrevista a Cope, recollida per Europa Press, alhora que vaticinava una crisi en l’hipotètic Govern de coalició entre el PSOE i Podem, a causa del posicionament del partit de Pablo Iglesias que ha dit més d’una vegada que els presos del procés són presos polítics i ha defensat la seva llibertat.

En aquest sentit, el portaveu taronja ha afirmat que ERC, que en la primera votació d’investidura d’aquest dimarts va votar ‘no’ al candidat a la Presidència, Pedro Sánchez, “està disposat a canviar el seu vot” si el PSOE arriba a un acord amb Podem. Segons el parer de Bal, ERC donaria suport a un govern del PSOE amb Podem per aconseguir indults dels presos independentistes i cessions sobre Catalunya.

“Tots sabem que ERC no regala els vots pensant en l’interès general d’Espanya perquè no creu en el país, únicament creu en la República catalana”, ha manifestat Bal, que considera que ERC donarà suport a un govern de coalició per condicionar Sánchez i que concedeixi indults. “Creurà o li haurà promès Sánchez l’indult al seu líder Oriol Junqueras i gent del seu partit”, ha indicat.

Publicitat

Sobre el discurs de Sánchez en el debat d’investidura, que va evitar parlar de Catalunya, Bal ha criticat el President del Govern central en funcions per dir que al territori català hi ha un “problema de convivència que es resol amb política i no amb dret”. “És terrorífic que no fes referència al problema català com si no existís” i ha afegit que “és més irritant que digui que es resol amb política”, ha denunciat.

“Sánchez creu que té capacitat per perdonar delictes i aplicar la política i resoldre el problema de convivència, que en la seva opinió hi ha a Catalunya”, ha censurat el diputat de Ciutadans, que defensa que aquesta qüestió ha de ser sotmesa als tribunals.

Així mateix, ha retret al president espanyol en funcions que “està disposat a fer qualsevol cosa per no deixar el seu seient”. I ha anomenat aquesta estratègia el “pla de Sánchez”, que segons Bal i el líder del seu partit, Albert Rivera, consisteix a formar governs amb “la seva banda”, que són Rufián, el PNB, Bildu i Podem, “la gent” amb la qual ha pactat a Barcelona, València o Navarra.

Sánchez va dir que Bilud era un partit legítim

D’altra banda, el diputat taronja ha denunciat que Sánchez es referís a la portaveu de Bildu, Mertxe Aizpurua, per reconèixer que el seu partit és “legítim”. “És absolutament lamentable que pinti Bildu com un partit de les classes populars i de l’ecologia”, ha censurat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes