Podem diu que “en aquest moment” està en el ‘no’ a la investidura de Sánchez a l’espera d’un acord abans de dijous

Ione Belarra creu que és el PSOE qui s’ha de moure per fer possible el govern de coalició

Publicitat

La coportaveu de Podem al Congrés, Ione Belarra, ha apuntat en declaracions a TVE que “en aquest moment” la seva formació preveu votar ‘no’ a la primera sessió de la investidura aquest dimarts a l’espera d’un acord abans de dijous. Belarra ha assegurat que Podem treballarà “fins l’últim minut” perquè hi hagi un govern de coalició i “no permetrà que es menyspreu quatre milions de persones dient que el seu vot val menys”. “Anirem a la mesa de negociació en el moment que ells decideixin seure-hi”, ha dit, però “no és de rebut” que el PSOE només ofereixi a Podem un paper “decoratiu”. Ha insistit que Podem ha promès “lleialtat” a Sánchez en la qüestió catalana. “Em sembla que qui s’ha de moure és el PSOE perquè nosaltres portem dos mesos movent-nos”, ha sentenciat.

El secretari d’Acció Política de Podem, Pablo Echenique, també ha descartat a la Cadena Ser un ‘sí’ aquest dimarts en cas que no hi hagin avenços i ha apuntat que Podem es mou ara per ara entre el ‘no’ i l’abstenció. Està previst que els diputats votin al migdia, un cop concloses les intervencions i les repliques dels grups. Dijous es produirà la sessió decisòria d’aquesta investidura en una votació on Sánchez necessita més ‘sí’ que ‘no’ per a ser investit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes