Els taronges volen parlar de la “Catalunya Real” al Parlament

L'últim ple del curs inclourà un monogràfic a petició de Cs

Publicitat

L’últim ple del curs polític al Parlament se celebrarà des d’aquest dimarts a la tarda fins dijous i inclourà un debat monogràfic sobre “la Catalunya real” a petició del grup parlamentari de Ciutadans.

El plenari començarà aquest dimarts a la tarda amb les interpel·lacions que presentaran els grups i es reprendrà dimecres amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra.

Després de la sessió de control, començarà el debat general sobre “la Catalunya real” que s’allargarà fins a la tarda, amb una intervenció inicial de Ciutadans, després de la qual intervindrà Torra sense límit de temps i, més tard, ho faran els grups i subgrups, i de nou tornarà a intervenir el president per acabar amb un altre torn dels grups.

Un cop acabi el debat monogràfic s’obrirà un termini perquè les formacions puguin presentar propostes de resolució “que siguin congruents”, que la cambra votarà aquest dijous a la tarda.

Decret llei sobre el frau fiscal

Aquest dijous al matí el ple es reprendrà amb el debat per validar o derogar el Decret Llei 12/2019 de mesures urgents en matèria tributària i lluita contra el frau fiscal, a més de debatre i votar vuit mocions.

Al llarg del ple, està previst que es faci la lectura de la declaració que es va aprovar en ‘El Parlament de les Dones’ celebrat l’1 de juliol.

Aquest és l’últim ple del període de sessions que acabarà el 31 de juliol, quan cessarà l’activitat ordinària del Parlament i, a més, a l’agost es preveu que comencin les obres per adaptar els sistemes audiovisuals a l’alta definició de la sala de plens i les de les comissions, expliquen fonts parlamentàries.

El següent ple, el primer del curs polític 2019-2020, està fixat el 25 de setembre, quan es preveu que se celebri el debat de política general, com és tradició, tot i que encara no s’ha determinat, exposen altres fonts.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

La CUP es nega a fer un altre “referèndum de pega”

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha defensat que la via unilateral és "l'única" possible per forçar l'Estat a un diàleg...

Budò posa en dubte el retorn de Puigdemont

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó (JxCat), ha constatat la dificultat que torni l'expresident Carles Puigdemont si guanya les eleccions...

El Parlament declara que “Catalunya és republicana”

El Parlament ha declarat aquest divendres que Catalunya és "republicana" i que no "reconeix ni vol tenir cap rei". Amb els vots a favor...

Israel està fent el possible per evitar un nou confinament

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha assegurat aquest dijous que el seu Govern està adoptant totes les mesures possibles per evitar haver d'imposar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca