Maragall assenyala com el govern de Colau ha virat “a la dreta” en la qüestió dels MENA

El líder d'ERC a l'Ajuntament creu que la proposta de Batlle és una "il·lustració" de la "vella ortodòxia de polítiques de seguretat"

El president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha criticat aquest dilluns el “desplaçament a la dreta” del govern de Barcelona i ha apuntat que la proposta del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, del “retorn assistit” als menors no acompanyats és una “il·lustració” de la “vella ortodòxia de polítiques de seguretat” que representa Batlle. “El concepte de retorn voluntari és susceptible de ser considerat, però no es pot considerar que sigui la solució al problema”, ha dit Maragall, que ha defensat que la resposta a la qüestió ha de ser “positiva” i “inclusiva”. El líder dels republicans es reunirà el dimecres amb l’alcaldessa Ada Colau. Serà la primera trobada en el marc de la ronda de converses amb els líders dels grups municipals anunciada per l’alcaldessa.

Publicitat

Maragall s’ha erigit com “l’opció clarament progressista” a la ciutat davant el “desplaçament a la dreta” del govern municipal, que, per Maragall, “va de la mà d’un socialisme conservador”. “Hi ha més un govern de Collboni i Valls que de Colau i Collboni”, ha dit Maragall, que ha assenyalat que vol fer una “oposició de lideratge” en ser “el primer partit de la ciutat i del país”.

“Seria un error bloquejar un govern progressista”

Sobre el paper que ha de tenir ERC en la investidura, Maragall ha considerat que “seria un error bloquejar un govern progressista” a l’Estat, encara que aquest “aspiri poc” a fer front al “conflicte polític” amb Catalunya. “Hi ha altres qüestions de caràcter transformador i progressista que el país necessita”, ha apuntat el líder dels republicans a l’Ajuntament, que també ha advertit que ERC no donarà “un xec en blanc” al pròxim govern espanyol.

Maragall ha reivindicat ERC com “l’interlocutor” entre Catalunya i l’Estat. Ha dit que estan “preparats” per ser-ho i ha advertit que la “veu” dels republicans “se sentirà” a Barcelona, Catalunya i a l’Estat “amb fermesa, claredat i ambició”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes