L’Iran anuncia la detenció de 17 suposats espies de la CIA

La premsa oficial ha publicat imatges d'alguns agents de la CIA que estarien en contacte amb els suposats espies

El Ministeri d’Intel·ligència de l’Iran ha anunciat aquest dilluns que ha desmantellat una xarxa d’espionatge de la CIA que operava a la nació persa, i ha indicat que de moment han estat detingudes 17 persones.

Publicitat

El director general de contraintel·ligència ha explicat en un comunicat que aquestes 17 persones van ser detingudes durant l’any passat i que algunes d’elles ja han estat jutjades i condemnades a mort.

“Els espies que es van identificar estaven treballant en centres sensibles del sector privat en matèria nuclear, econòmica, militar, de ciberseguretat i infraestructures en els quals s’encarregaven de recaptar informació classificada”, resa la nota oficial, recollida per Press TV.

El mes passat, el Ministeri d’Intel·ligència va assegurar que havia aconseguit penetrar en el sistema de ciberseguretat dels Estats Units, que la CIA utilitza per comunicar-se amb els seus agents.

La premsa oficial ha publicat imatges d’alguns agents de la CIA que estarien en contacte amb els suposats espies. Una de les fotografies mostra un suposat membre de la Intel·ligència nord-americana reclutant un iranià a la Unió dels Emirats Àrabs.

L’Iran i els Estats Units estan immersos en una altra escalada de tensió amb motiu del primer aniversari de la ruptura de l’acord nuclear del 2015, pel qual Teheran es comprometia a limitar el desenvolupament militar de la seva indústria atòmica a canvi que Washington i les altres potències mundials retiressin les sancions en contra seva.

L’Administració de Donald Trump va retirar els Estats Units de l’acord nuclear i des de llavors els altres signants –el Regne Unit, França, Alemanya, la Xina i Rússia– han mirat de mitigar-ne les conseqüències, però l’Iran no està satisfet i ha començat a enriquir urani per sobre del nivell que permet el tractat internacional, tot i que lluny dels nivells necessaris per fabricar una arma atòmica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes