Inspecció de Treball multarà amb 53.000 euros expositors de l’MWC per pràctiques sexistes

A més d'aquestes sancions, també ha demanat a set empreses més l'"esmena d'irregularitats detectades"

Publicitat

Inspecció de Treball de la Generalitat multarà amb 53.000 euros empreses expositores del Mobile World Congress 2019 (MWC) per pràctiques sexistes o abús de jornada, ha informat la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies a Europa Press.

Treball ha aixecat set actes a empreses expositores per pràctiques sexistes o abús de jornada i sis sancions per discriminació per raó de sexe i per una vulneració dels límits contractuals del temps de treball, ha publicat ‘El Periódico’.

La Conselleria va obrir un expedient després que UGT de Catalunya registrés diverses denúncies per presumpta discriminació sexista en la selecció de personal per l’MWC, que es va celebrar del 25 al 28 de febrer en els recintes de Fira de Barcelona a Montjuïc i a Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

A més d’aquestes sancions, també ha demanat a set empreses més l'”esmena d’irregularitats detectades”, encara que no han interposat proposta de multa.

Publicitat

Fira de Barcelona ha informat a Europa Press que no té constància d’aquestes sancions a les empreses expositores.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes