Dimarts 22 Octubre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Barcelona Global proposa apujar l’impost turístic i revertir-lo en cultura i música

  Ressalta la necessitat urgent de despolititzar el turisme i que surti del debat polític

  Barcelona Global ha proposat apujar l’impost turístic amb l’objectiu d’invertir més en cultura i música, una pujada que les empreses i organitzacions implicades estarien “disposades” a assumir si es proposa una proposta estable, segons ha defensat el president de l’associació, Pau Guardans, aquest dilluns en la presentació de l’informe ‘Turisme i ciutat, un repte compartit a gestionar ara’.

  Per Guardans, aquest primer informe que es publicarà anualment i que és fruit de les conclusions extretes en el Summit de turisme celebrat al març de 2018 es publica en un moment òptim per a la gestió del turisme, amb un nou govern a l’Ajuntament amb voluntat de col·laborar i millorar la relació entre turisme i ciutat: “Un turisme sense la ciutat darrere és insostenible”.

  L’informe aposta per la col·laboració públic-privada, la interlocució municipal única amb els principals festivals; la creació de la figura de l’alcalde de nit –que s’ocupi de gestionar l’oci nocturn “per fer que la nit funcioni”–; les inspeccions a allotjaments turístics il·legals, i l’eradicació de la venda il·legal.

  El CEO de Barcelona Global, Mateu Hernández, ha destacat la necessitat d’estabilitzar les principals regulacions del turisme per donar seguretat als inversors i operadors, a més de reformular Turisme de Barcelona, perquè “faci les tasques segons les quals va ser creat”, una reforma que si no es donés Barcelona Global estaria disposada a crear un instrument alternatiu.

  Deures pendents del turisme

  Guardans ha ressaltat la necessitat urgent de despolititzar el turisme i que aquest surti del debat polític perquè es vegi com un element de gestió de la ciutat perquè així totes les administracions i els diferents nivells de gestió “col·laborin” per solucionar les diferents problemàtiques o àmbits de gestió.

  La creació de nous espais d’interès turístic per descentralitzar el turisme; evitar l’estacionalitat per així reduir l’impacte de la temporalitat del treball, o l’ampliació dels horaris comercials, que segons Hernández són del “segle passat” per beneficiar el petit comerç són algunes de les propostes elaborades en l’informe.

  Altres eixos de treball són la regulació de les llicències de taxi i VTC; recuperar el lideratge en esdeveniments esportius i culturals, o promoure activitats culturals en èpoques de menor demanda turística, Nadal especialment per ser una època en la qual Barcelona està “molt per darrere d’altres ciutats”, segons ha reconegut Hernández.

  La seguretat és la preocupació principal per als ciutadans de Barcelona segons l’informe, cosa que mostra la necessitat urgent de tractar i solucionar, perquè la inseguretat és un element “anormal” en un informe sobre turisme i que ha de desaparèixer en els propers.

  5,258FansM'agrada
  976SeguidorsSeguir
  15,535SeguidorsSeguir

  Anàlisi | Opinió | Informació

  Encara no ets de la comunitat Mirall a Facebook?

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca