Els peruans Dengue Dengue Dengue i el minimalisme de Daito Manabe donen el tret de sortida al Sónar

Els barcelonins Za! s’han solidaritzat amb els riggers en vaga durant el seu show tecnològic al festival

Publicitat

Els peruans Dengue Dengue Dengue amb els seus ritmes electrònics ancestrals i el minimalisme de Daito Manabe + Kamitani Lab han estat dos dels grups que aquesta tarda han marcat l’inici del Sónar 2019. Un festival que ha estat marcat les seves setmanes prèvies per la polèmica marcada per la vaga dels ‘riggers’, que s’han manifestat aquest matí al davant d’on se celebra el Sónar de Dia. Els barcelonins Za!, que han actuat a les quatre de la tarda amb Ouchhhh, s’han solidaritzat amb els ‘riggers’ en vaga durant el seu show tecnològic al festival.

A les quatre de la tarda, el SonarVillage ha estat l’escenari en el qual han irromput Dengue Dengue Dengue, duet d’electro peruà format per Rafael Pereira i Felipe Salmón. Com ha explicat el Sónar, “el seu projecte porta un temps investigant la naturalesa de les arrels més profundes de la música folklòrica del seu país, com la cúmbia de tints psicodèlics”.

Ben diferent i minimalista ha sigut el concert Daito Manabe + Kamitani Lab al SonarComplex. El procediment de presa de senyals del cervell, a partir d’un escànner i un procés de ressonància magnètica, i posterior anàlisi i descodificació del Dr. Kamitani són utilitzats per Manabe per crear un espectacle visual i sonor que pot marcar un abans i un després en la relació que s’estableix entre música i cervell, com ha explicat el Sónar.

Za! se solidaritzen amb els ‘riggers’

Publicitat

En la seva actuació aquesta tarda al SonarComplex, els barcelonins Za! s’han solidaritzat amb els ‘riggers’ en vaga durant el seu show tecnològic al festival. A través de Twitter també, el grup ha assenyalat que tal com diuen els ‘riggers’, “qui ha posat en risc el Sónar i tots els seus llocs de treball és qui treu el plec de condicions per futurs concursos a 28 de juny”. “Aprofitem”, ha indicat en una altra piulada, “per mostrar el nostre suport a la protesta i demanar a Fira de Barcelona que s’assegui a negociar amb ells per (com a mínim) mantenir intactes les seves condicions laborals, ara amenaçades”.

Arca

Un dels concerts destacats d’aquest dijous al Sónar de Dia ha estat el concert d’Arca, pseudònim de l’artista, cantant, DJ, performer i compositora de música experimental veneçolana Alejandra Ghersi. Arca ha ofert una presentació especial concebuda en exclusiva pel Sónar i ha estrenat en la seva actuació un nou show inspirat en el cabaret.

Públic

Paula Moya, pianista de The Berlinist explica l’experiència de debutar al Sónar amb l’espectacle que el grup ha ofert basat en la música creada per l’aclamat videojoc ‘GRIS’, de Nomada Studio. L’artista ha concretat que l’han arranjat per poder tocar la banda sonora de manera sincronitzada amb imatges projectades del videojoc. Per la pianista, la música és “especial”, “modal i atonal a la vegada”, unes composicions amb les quals ha dit sentir-se molt “a gust” i “com a casa” interpretant-les.

L’argentí resident a l’Estat Agustín López, habitual del festival, ha mostrat la lseva predilecció per Sónar Dia, per la seva programació “més arriscada” i, al marge d’alguns caps de cartell, “convida a conèixer” nous projectes que encara no tenen una gran dimensió. López ha confessat ser força aliè al conflicte laboral amb els ‘riggers’ de la Fira, tot i que ha manifestat que “el dilluns semblava que es cancel·lava” el festival. L’artista veneçolana Arca, que actua aquest vespre, és el seu ‘objectiu’ artístic del dia.

D’altra banda, en Gil, de Sao Pablo, visita per primera vegada el Sónar, cridat per la bona premsa que segons diu el festival te al Brasil (on s’han celebrat diverses edicions del certamen). “És experimental, ‘cool’, no tant comercial com el Primavera”, assegura. I això, diu, “més enllà de l’element digital que té, que està molt bé”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca