Bildu s’inclina per una abstenció a la investidura de Sánchez

La portaveu de Bildu al Congrés assegura que la seva formació no donarà suport actiu però tampoc serà “obstacle” per a la investidura

Publicitat

La portaveu de Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, ha anunciat aquest divendres que la seva formació “no serà obstacle” a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Bildu té un acord de cooperació parlamentària amb ERC que implica el compromís de les dues formacions de votar en el mateix sentit a la investidura. En roda de premsa a Donosti, Aizpurua ha afirmat que Sánchez no tindrà “suport actiu” de la seva formació, però Bildu tampoc farà un ‘no’, fet que situa la formació a l’abstenció. Segons Aizpurua, malgrat que “Sánchez ha donat mostres de no voler el nostre suport actiu i passiu”, Bildu “no li permetrà que eludeixi la seva responsabilitat”. “Considerem que Sánchez ha d’afrontar el repte de donar una solució democràtica als pobles català i basc a decidir lliure i democràticament al nostre futur” i malgrat que el líder del PSOE “preferiria una investidura amb la dreta haurà de decidir entre aplicar el 155 o respectar la voluntat democràtica dels pobles”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca