Diumenge 08 Desembre, 2019
eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Aquests són els plats forts de l’agost a La Filmoteca

  Homenatge a Stanley Donen, més Kieślowski i musicals a dojo

  Musicals a dojo

  A l’agost obrim per vacances, i arriba el gruix del gran cicle que la Filmoteca ha preparat per a aquest estiu. La diversitat i amplitud de mires del seu plantejament fa que hi convisquin clàssics de l’època daurada de Hollywood com The Band Wagon i An American in Paris, i de moderns com Grease, amb films de culte com The Rocky Horror Picture Show o Phantom of the Paradise, biopics com Amadeus i Great Balls of Fire!, documents com The Last Waltz i La Nova Cançó, i títols tan exòtics com l’egípcia Wedad o l’espanyola Diferente.

  Homenatge a Stanley Donen

  I enmig d’aquesta allau de musicals, no hi podia faltar el record a un dels principals mestres del gènere desaparegut fa poc. Donen va ser un pioner i un revolucionari, traient els musicals dels platós per envair escenaris naturals de Nova York a On the town, o il·lustrant magistralment el trànsit del mut al sonor a Singin’ in the Rain. Però més enllà de cantar i ballar, també va demostrar el seu talent en comèdies sofisticades com Charade i Indiscreet o àcides radiografies de les crisis de la parella com Two for the Road. De la riquesa de facetes de la seva filmografia en dona testimoni el cicle El feeling de Stanley Donen.

  Més Kieślowski

  A banda de poder gaudir de les fotografies de la seva època d’estudiant a l’exposició Empremtes de la memòria, que ja reflectien la sensibilitat i la mirada honesta i ètica de Krzysztof Kieślowski, aquest mes es projecten els seus films més populars dins del cicle paral·lel No oblidaràs!: la Trilogia dels colors i La doble vida de Véronique.

  Aznavour in memoriam

  Sessions en record del músic i actor francès d’origen armeni Charles Aznavour, mort l’1 d’octubre passat a l’edat de 94 anys, amb les projeccions de Tirez sur le pianiste, de François Truffaut, i Ararat, d’Atom Egoyan.

  Podeu veure la programació completa i l’agenda detallada d’agost AQUÍ.

   

  6,120FansM'agrada
  995SeguidorsSeguir
  15,585SeguidorsSeguir

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca