L’Eurocambra contra la política d’immigració de Trump

El parlament critica la política migratòria de Washington i expressa preocupació per la situació en la frontera amb Mèxic

El Parlament Europeu demana al govern dels Estats Units que posi fi a la separació de les famílies d’immigrants que arriben al país. En una resolució aprovada aquest dijous – amb 330 vots a favor, 252 en contra i 55 abstencions-, els eurodiputats insten l’administració de Donald Trump a reagrupar amb les seves famílies tots els menors que segueixen separats dels pares o tutors “amb caràcter urgent”. La cambra fa especial èmfasi en el fet que la divisió dels familiars pot provocar traumes als infants i lamenta que Trump ho utilitzi per “disuadir les persones que busquen seguretat”. “La separació de famílies i detenció d’immigrants mai redunda en l’interès superior del nen”, resa la resolució.

Publicitat

A banda, el text aprovat expressa “preocupació” per les condicions “deplorables” en què es troben els migrants i els sol·licitants d’asil, en particular els menors, en els centres d’internament d’immigrant on són detinguts als EUA.

A més de la situació als centres d’internament, el ple també mostra preocupació per les recents batudes a immigrants indocumentats, en particular procedents de l’Amèrica central, als seus pares i fills, i que estan provocant la seva penalització.

“Respondre als fluxos migratoris amb la repressió i la penalització afavoreix la xenofòbia, l’odi i la violència”, avisa l’Eurocambra, que també considera en relació a la frontera mexicana que l’Exèrcit “no és l’instrument adequat” per abordar les qüestions migratòries.

En la resolució, que també s’enviarà a Trump, es recorda que segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions, han mort 197 persones intentant creuar als EUA des de Mèxic, inclosos almenys 13 menors, i que el nombre total de morts entre 2014 i 2018 augmenta fins a més de 1.900.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca