L’Eurocambra contra la política d’immigració de Trump

El parlament critica la política migratòria de Washington i expressa preocupació per la situació en la frontera amb Mèxic

Publicitat

El Parlament Europeu demana al govern dels Estats Units que posi fi a la separació de les famílies d’immigrants que arriben al país. En una resolució aprovada aquest dijous – amb 330 vots a favor, 252 en contra i 55 abstencions-, els eurodiputats insten l’administració de Donald Trump a reagrupar amb les seves famílies tots els menors que segueixen separats dels pares o tutors “amb caràcter urgent”. La cambra fa especial èmfasi en el fet que la divisió dels familiars pot provocar traumes als infants i lamenta que Trump ho utilitzi per “disuadir les persones que busquen seguretat”. “La separació de famílies i detenció d’immigrants mai redunda en l’interès superior del nen”, resa la resolució.

A banda, el text aprovat expressa “preocupació” per les condicions “deplorables” en què es troben els migrants i els sol·licitants d’asil, en particular els menors, en els centres d’internament d’immigrant on són detinguts als EUA.

A més de la situació als centres d’internament, el ple també mostra preocupació per les recents batudes a immigrants indocumentats, en particular procedents de l’Amèrica central, als seus pares i fills, i que estan provocant la seva penalització.

“Respondre als fluxos migratoris amb la repressió i la penalització afavoreix la xenofòbia, l’odi i la violència”, avisa l’Eurocambra, que també considera en relació a la frontera mexicana que l’Exèrcit “no és l’instrument adequat” per abordar les qüestions migratòries.

Publicitat

En la resolució, que també s’enviarà a Trump, es recorda que segons dades de l’Organització Internacional per a les Migracions, han mort 197 persones intentant creuar als EUA des de Mèxic, inclosos almenys 13 menors, i que el nombre total de morts entre 2014 i 2018 augmenta fins a més de 1.900.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca