Dimecres 27 Maig, 2020

La 37ª Setmana del Llibre en Català presentarà 260 novetats editorials i arribarà als 219 expositors

El convidat de l’edició, del 6 al 15 de setembre a l’avinguda de la Catedral, és el periodista i escriptor David Lagercrantz

Més llegits

El Parlament podrà investir a distància

JxCat, ERC i la CUP tiraran endavant conjuntament la reforma del reglament del Parlament després que aquest dilluns s'hagi...

Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

L'ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la...

El 80% de les farmàcies han atès persones amb símptomes de covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de salut

Més del 80% de les farmàcies catalanes han atès persones amb símptomes de la malaltia covid-19 que no havien...

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de...

Forn destaca la hipocresia de Marlaska amb l’excap de l’operatiu policial de l’1-O

L'exconseller de l'Interior Joaquim Forn ha acusat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'actuar contra Diego Pérez de los...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La 37ª Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 6 al 15 de setembre a l’avinguda de la Catedral, presentarà fins a 260 novetats editorials i seguirà creixent amb la presència de 219 expositors (editorials, llibreries i institucions). El gran aparador del panorama literari en català organitza 270 activitats, moltes d’elles presentacions de llibres, com el d’Isabel-Clara Simó, ‘La sarbatana’ (Alrevés), ‘Homenatge als caiguts’ (Rosa dels Vents) d’Albert Sanchez Piñol, ‘Paraules que tu entendràs’ (Columna), de Xavier Bosch, o la traducció al català de ‘La noia que va viure dues vegades’ (Columna), del periodista i escriptor suec David Lagercrantz, que és el convidat internacional d’aquesta edició. En aquesta ocasió Els distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano recolliran el 23è Premi Trajectòria, i Cavall Fort rebrà el Premi Especial de la Setmana.
La llista de novetats que es presentaran a la 37a Setmana del Llibre en Català és llarga. De fet aquesta és una edició de rècord amb més presència que mai de segells editorials, llibreries, i nous llibres. En conjunt, la Setmana inclou 270 activitats, 60 de les quals adreçades al públic familiar i 13 al públic jove, a més de 250 signatures i 12 itineraris literaris.

El pressupost d’aquesta edició ronda els 500.000 euros, 145.000 dels quals els aporta la Generalitat a través de l’ICEC. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha aprofitat la seva participació en la roda de premsa de la Setmana per reivindicar aquest suport del seu departament a la cita. Una cita, ha dit, que és “central” juntament amb Sant Jordi pel món del llibre en català. “Heu aconseguit que en 10 dies el llibre en català de tots els Països Catalans sigui present en aquest lloc de Barcelona”, ha celebrat.

De la seva banda, el president de la Setmana Joan Sala, ha admès que la cita toca sostre quant a editorials presents i representació de la literatura catalana. “El que mana és l’oferta, i tots els llibres que poden ser-hi hi són”, ha comentat després de constatar que enguany el nombre d’expositors ha crescut ja molt poc. “El sector editorial hi és tot, si creixem en llibreries potser llavors ells no hi podran ser”, ha comentat preguntat per les possibilitats de creixement de l’esdeveniment.

Rècord de presentacions

Entre les 260 novetats de tardor que les editorials aprofiten per presentar a la Setmana (un 21% de les quals són de literatura infantil i juvenil) destaquen les noves obres d’autors consagrats com Isabel-Clara Simó (‘La sarbatana’, Alrevés), Najat El Hachmi (‘Sempre han parlat per nosaltres’, (Edicions 62)), Xavier Bosch (‘Paraules que tu entendràs’, Columna), Màrius Serra (‘Jugar-s’hi la vida’,(Àmsterdam Llibres) o Bel Olid (‘Follem?’, Bridge).
La Setmana també és l’aparador d’altres novetats d’editorials més petites i/o d’autors menys coneguts. Guillem Terribas (Llibreria 22), presenta ‘La Martina va al cau’ (Estrella Polar), Caral Gracia estrenarà ‘L’abisme’ (Univers), i el periodista cultural de l’Agència Catalana de Notícies, Pere Francesch Rom, debutarà amb l’assaig ‘Gainsbourg i Dalí, moi non plus’ (Edicions Cal·lígraf).

També es presentaran traduccions d’autors internacionals, com ‘Escapada rebel cap a la llibertat’ (Comanegra), de William McLellan, ‘Senyals i símbols’ (Godall) de Vlasímir Nabókov o ‘La noia que va viure dues vegades’, de l’escriptor i periodista David Lagercrantz (autor de la tercera entrega de la saga ‘Millenium’), convidat internacional de la Setmana. Al marge dels autors estrangers, per tercer any la Setmana acull la trobada Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents, amb agents i editorials d’arreu, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

Entre les novetats de la propera edició hi ha el format de presentació de llibres que organitza la pròpia Setmana, i que aposta per un model “radiofònic” amb l’ajuda d’estudiants de ràdio, per fer més “dinàmiques” les presentacions de nous títols.

La Nit de la Setmana

Per segon any es repetirà la Nit de la Setmana, una celebració nocturna que allarga l’horari habitual més enllà de les nou del vespre i fins a la mitja nit. Serà “més dinàmic” que l’any passat, segons ha promès el president de la Setmana, Joan Sala, amb diverses activitats literàries i musicals, i traslladada al primer dissabte de la Setmana i no el darrer dia, com va passar ara fa un any.

Cartell i premis 

Els distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano, rebran el 23è Premi Trajectòria de la Fira del Llibre en Català, una peça que ha elaborat l’artista gràfic Ignasi Aballí i que es reprodueix també a les bosses i punts de llibre promocionals de la Setmana. D’altra banda, enguany es lliure un Premi Especial per a la històrica publicació infantil ‘Cavall Fort’. Aquests són només dos dels diversos guardons que es lliuren durant aquesta cita literària.
Pel que fa al cartell i la gràfica d’aquesta edició, l’ha elaborat un alumne del Grau de Disseny de l’escola Elisava, Sergio Conches, guanyador d’un concurs intern convocat a través de la Setmana.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El PP escalfa la insubordinació de la Guardia Civil

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que aclareixi si la...

S’acaben les franges horàries i es regularà l’accés a les platges en la fase 2

El govern espanyol ha publicat un decret al Butlletí Oficial de l'Estat que elimina les franges horàries dels nens i dels adults en fase...

L’informe del 8-M de la Guardia Civil accentua el seu caràcter manipulador contra la dissidència

La Guàrdia Civil va alterar la declaració d’un testimoni a l’informe sobre el 8-M que va entregar a la jutgessa que investiga el cas....

El 80% de les farmàcies han atès persones amb símptomes de covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de salut

Més del 80% de les farmàcies catalanes han atès persones amb símptomes de la malaltia covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca