ERC interpel·la Europa perquè Espanya expliqui les relacions entre el CNI i Es Satty

L'eurodiputada Diana Riba reivindica l'accés dels Mossos a organismes com la Interpol o l'Europol

Publicitat

Esquerra insta el Consell de la UE i la Comissió Europea a reclamar explicacions a Espanya per les relacions entre el CNI i Es Satty publicades pel diari Público. En una pregunta registrada per l’eurodiputada Diana Riba s’informa les dues institucions europees de la investigació periodística sobre els presumptes contactes entre la intel·ligència espanyola i l’imam de Ripoll, cervell dels atemptats a Barcelona. Concretament, es denuncia que el CNI no va comunicar la informació obtinguda als Mossos tot i que el cos té competències en lluita antiterrorista.

Per tot plegat, Riba pregunta si s’instarà el govern espanyol “a clarificar els fets” i reclama que els Mossos puguin tenir accés a organismes internacionals com Interpol, Europol i Sirene.

Per altra banda, també demana a les institucions què faran per garantir el bon funcionament de la cooperació policial i el flux d’informació entre els estats membre de la UE i els diferents cossos dins d’un mateix estat.

En declaracions als mitjans, Diana Riba ha qualificat de “molt preocupants” els fets que recull Público. “Sorgeixen molts dubtes i, per tant, es requereixen moltes respostes”, ha afirmat l’eurodiputada, indicant que cal esclarir-ho “urgentment”.

Publicitat

“L’Estat ha de donar explicacions, també a nivell europeu i, si cal, pagar les conseqüències d’una conducta altament irresponsable, estem parlant de vides humanes i de conseqüències irreparables”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca