Els ‘riggers’ exigeixen als polítics que pressionin Fira Barcelona per solucionar el conflicte

Els muntadors d'elements aeris d'escenari protesten a les portes del Sónar però reiteren que la seva lluita "no va contra el festival"

Publicitat

Els ‘riggers’, els muntadors d’elements aeris d’escenari, han tornat al carrer aquest dijous, coincidint amb l’inici del festival Sónar, per denunciar que el seu cas, on afirmen que hi ha “l’esquirolatge”, afecta “tota la classe treballadora del país”. El portaveu dels treballadors, Isaac Flix, ha reclamat a la classe política catalana, especialment a l’Ajuntament i la Generalitat, que pressionin Fira Barcelona perquè s’assegui a la taula a negociar amb ells. “La nostra situació tenia una solució molt senzilla, estem sorpresos que hagi arribat tan lluny i ningú hagi fet res”, ha lamentat Flix. Els treballadors han protestat davant de Fira Barcelona i han fet una marxa fins a l’entrada del Sónar, tot i que han reiterat que la seva lluita “no va contra el festival”.

“Volem deixar clar que, des de l’inici, la nostra lluita no va contra el Sónar. Qui ho pot solucionar és Fira Barcelona, i esperem que així sigui”, ha afirmat Flix.

Amb tot, també ha reiterat que mantindran les protestes “al setembre, octubre i novembre, i fins que faci falta” per trobar una solució.

“Seguim asseguts a la taula esperant que Fira s’assegui amb nosaltres”, ha afirmat, lamentat que no han vist, en la institució, “cap resposta” ni “intenció” de resoldre el cas.

Publicitat

La cinquantena de riggers que han protestat han explicat que volien fer una protesta simbòlica sense “perjudicar el Sónar”.

“Estem molt sorpresos amb la decisió del jutge”, ha recordat Flix, que considera que si bé la “proporcionalitat” entre posar en risc el festival i el conflicte laboral amb els muntadors era un element que ja tenien “sobre la taula”, el seu cas posa en risc el dret a vaga.

“S’ha fet esquirolatge, i això no només afecta els riggers sinó tota la classe treballadora del país”, ha reiterat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes