Els nous membres del plenari del CoNCA prenen possessió al Parlament marcant els reptes de la institució

Defensen que l'òrgan "reflecteix en un grau prou elevat" la pluralitat del país

Publicitat

Els nous membres del plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) han pres possessió del seu càrrec aquest dijous al Parlament en un acte en què han marcat quins seran els reptes de la institució. Els ha enumerat Vinyet Panyella, que ha parlat en nom dels nous membres del CoNCA i ha destacat la necessitat de fer una “reflexió” sobre la institució “10 anys després de la seva constitució” i de garantir “una actuació independent i àmplia en el panorama cultural” sense oblidar la perspectiva de gènere, el finançament de la cultura, la relació entre el sector públic i el privat i la interrelació entre educació i cultura. Panyella ha aprofitat per destacar que el nou CoNCA “reflecteix en un grau prou elevat” la pluralitat del país.

Han presidit l’acte de presa de possessió el president del Parlament, Roger Torrent, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a qui han acompanyat diputats de la cambra i els ja exmembres del plenari del CoNCA –entre ells Carles Duarte, president des del 2012 a aquest 2019–. Els nous caps visibles de la institució van ser escollits pel ple del Parlament i es tracta del gestor cultural Salvador Casals, el director d’orquestra Edmon Colomer, l’especialista en polítiques culturals i educatives de les arts Jordi Font, l’editora Núria Iceta, la curadora d’exposicions i gestora cultural Vinyet Panyella, la productora cinematogràfica Miriam Porté i la gestora cultural de l’àmbit de les arts escèniques Margarida Troguet.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes