El 26è Festival Sónar arrenca aquest dijous i comptarà amb més de 140 actuacions

A partir de dijous 18, iCat s'instal·la a la Fira de Barcelona per seguir en directe el Sónar i emetre més d'una dotzena de concerts i sessions

El 26è Festival Sónar de Barcelona començarà aquest dijous i se celebrarà fins aquest dissabte als recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona amb més de 140 actuacions, després de superar, segons l’organització, la “principal crisi” dels seus 26 anys d’història perquè ha hagut de sobreposar-se a la vaga de muntadors del recinte i, a més, s’ha hagut de celebrar un mes més tard de l’habitual.

Publicitat

Tot i la cancel·lació d’última hora d’A$AP Rocky, el festival pujarà a l’escenari estrelles de l’electrònica, ritmes urbans i artistes emergents que protagonitzaran la música del futur, com ara Stormzy, Bad Bunny, Arca, Skepta i Bad Gyal, i s’espera superar els 100.000 assistents -després d’arribar a les 126.000 persones l’any passat-.

80 estrenes absolutes

En total, hi haurà 80 estrenes absolutes entre les 140 propostes que oferirà la cita, en una edició que posarà èmfasi en la sostenbililtat i eliminarà el plàstic d’un ús.

Més de 300 artistes de 36 països trepitjaran els escenaris –Sónar de Dia al recinte de Montjuïc i Sónar de Nit al de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)–, i els catalans són la comunitat més important, amb 22 artistes, mentre que també hi destaca la presència llatinoamericana i africana.

Propostes que posen l’èmfasi en l’experimentació amb noves tecnologies conviuran amb artistes de reggaeton i de missatge polític -com The Matthew Herbert Brexit Big Band, que tancaran el festival-, en una edició marcada per la diversitat de discursos artístics.

El Sónar comptarà amb el britànic Skepta, el DJ Kaytranada, el raper Vince Staples i el japonès DJ Krush, juntament amb l’electrònica futurista d’Arca, la siriana Káryyn, la tunisiana Deena Abdelwahed, l’activista d’Uganda Hibotep i la radicalitat de Virgen María, i els acompanyarà el house de Disclosure, el nou disc de Paul Kalkbrenner i la sessió emocional de Four Tet.

El ‘clubbing’ es repartirà en els escenaris de dia i de nit amb noms com Amelie Lens, DJ Koze, Floating Points i Body & Soul, i tres col·laboracions inèdites exclusives: Louie Vega & Honey Dijon, Peggy Gou & Palms Trax i Blawan & Dax.

Així mateix, el Sónar explorarà la relació entre el cervell i la música, la llum i el so, i per primera vegada arribarà als escenaris la intel·ligència artificial, gràcies al tecnòleg Daito Manabe i el neurocientífic Yukiyasu Kamitani, i també hi seran els creatius turcs Ouchhh i els barcelonins Za!.

Concretament, aquest dijous serà el torn de Daito Manabe + Kamitani Lab, Arca, Dengue Dengue Dengue, Berlinist, Daphni, Slikback i Afrodeutsche, entre d’ altres.

La meitat, públic estranger

El 55,4% de les entrades s’han venut a Espanya, i el 44,6% a la resta del món, amb especial presència de països com el Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa i els Estats Units, i la proporció es manté en les acreditacions professionals.

El festival comptarà amb un pressupost de 9,35 milions d’euros, un 3% més que l’any anterior: el 78% són recursos propis, el 15% procedeix de patrocinis i el 7% d’ajudes públiques –320.000 euros de l’Ajuntament de Barcelona, 165.000 de la Generalitat, 150.000 de la Unió Europea i 15.000 euros del Ministeri–.

Segueix aquí els concerts del Sónar que ofereix la ràdio inquieta de Barcelona.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca