Colau demana a l’independentisme que rebaixi el to contra Carmena

L'alcaldessa reivindica Carmena com a pregonera malgrat les seves "discrepàncies" sobre els "presos polítics"

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat de nou aquest dijous l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, com a pregonera de les festes de la Mercè pel seu “vincle” amb Barcelona, per la defensa del “diàleg” i perquè amb Colau i Carmena com a alcaldesses les dues ciutats han estat “més a prop que mai”. “Si no poden dialogar amb Carmena, amb qui creuen que podran dialogar?”, ha preguntat Colau als partits independentistes que “qüestionen” Carmena com a pregonera pel fet de negar l’existència de presos polítics a l’Estat. Malgrat apuntar que “discrepa” amb Carmena en aquesta qüestió, l’alcaldessa de Barcelona ha reivindicat el diàleg entre persones amb opinions diferents, cosa que ha compartit el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, que també ha donat suport a l’elecció de Carmena com a pregonera. “Seria bo per a tots rebaixar la tensió i obrir una mica la ment”, ha subratllat Collboni.

Colau ha defensat l’elecció de Carmena com a pregonera pel seu “compromís amb els drets humans” i el “diàleg, que ha apuntat que és el que “es necessita ara mateix”. “En els moments més difícils ha lamentat que hi haguessin líders polítics a la presó”, ha dit Colau, que ha insistit en la necessitat de “poder parlar” malgrat les “discrepàncies”. “La política és això”, ha remarcat.

Al seu torn, Collboni ha considerat una “bona idea” que Carmena sigui la pregonera. L’ha definit com una “dona d’esquerres”, “compromesa amb els drets laborals” i amb la “transformació” de Madrid. “Comparteixo en l’essencial el seu punt de vista sobre el procés, però no ha estat per això pel que ha estat convidada”, ha dit Collboni, que ha demanat no fer “motiu de guerra” cadascuna de les persones escollides per fer el pregó de les festes de la Mercè.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca