El Govern traspassa la gestió de l’espai Arts Santa Mònica a l’Institut Català de les Empreses Culturals

L'executiu aprova la modificació de l’estructura organitzativa del Departament de Cultura

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un nou decret d’estructura del Departament de Cultura amb l’objectiu, d’una banda, de “reconduir l’actual situació de dispersió normativa” i, de l’altra, d’impulsar un seguit de modificacions organitzatives que permetin “una millor adequació als reptes de la gestió actual i a les relacions amb la ciutadania”. Entre d’altres, s’ha traspassat la gestió de l’espai Arts Santa Mònica a l’Institut Català de les Empreses Culturals i la Direcció General de Cooperació Cultural passa a denominar-se Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques. Aquesta nova denominació permet donar més rellevància a l’àmbit sectorial sobre el qual actua la Direcció General.

Publicitat

Entre les mesures, es traspassa la gestió de l’espai Arts Santa Mònica a l’Institut Català de les Empreses Culturals. Amb aquest traspàs, ha explicat el Govern, es conclou “el procés de desconcentració de la gestió de les polítiques vinculades amb l’impuls de la creativitat artística i el desenvolupament del talent cultural”. L’executiu espera que el canvi permeti “una millora qualitativa pel que fa a la gestió de la seva activitat, en tant que la forma jurídica de l’entitat és la més idònia per a la missió d’aquest espai expositiu”.

En l’àmbit de la Direcció General de Política Lingüística, es crea l’Àrea de Foment de l’Occità i la Llengua de Signes Catalana, a la qual s’atribueixen funcions específiques de promoció d’actuacions per garantir la presència i l’ús d’aquestes llengües, en coordinació quan calgui amb les institucions i entitats amb poders públics i competències acadèmiques sobre aquestes llengües.

Sobre la resta d’unitats directives, el Gabinet Tècnic depenent de la Secretaria General, incorporarà un servei amb funcions relacionades amb l’elaboració d’estudis, estadística, avaluació i transparència. A la Direcció de Serveis, es revisa la distribució actual de funcions en l’àmbit d’organització a fi de facilitar la gestió i poder afrontar amb més garanties els reptes plantejats per l’administració digital.

Pel que fa a la Direcció General del Patrimoni Cultural, es crea un nou servei a través del qual es vehicularan les funcions de suport al Sistema d’Arxius de Catalunya i les competències en matèria de gestió documental. A més, el Servei de Coordinació General d’Arxius passa a denominar-se Servei de Coordinació de la Xarxa d’Arxius Comarcals.

Pel que fa al patrimoni arqueològic i paleontològic, es “potencia l’acció preventiva amb la creació d’una unitat que centra la seva activitat en la protecció i difusió del patrimoni arqueològic i paleontològic, assumint funcions d’assessorament tècnic en matèria de protecció, d’inspecció i control i d’impuls de l’activitat de recerca”.

El Govern també ha informat que la nova redistribució permet “redefinir les relacions del Departament de Cultura amb la Biblioteca de Catalunya, amb la qual s’hi relacionarà de forma directa a través de la Secretaria General”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca