Calviño admet que ha parlat amb Sánchez d’optar a la presidència de l’FMI

La ministra d'Economia diu que el president espanyol en funcions "per descomptat donaria suport a qualsevol ministre que tingués possibilitat d'un càrrec tan important"

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha admès aquest dimecres que ha parlat amb el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, sobre una possible candidatura per a la presidència del Fons Monetari Internacional (FMI). En declaracions a la SER l’endemà que Christine Lagarde confirmés la seva dimissió com a directora general de l’organisme per anar a presidir el Banc Central Europeu (BCE), Calviño ha dit que “per descomptat” Sánchez “donaria suport a qualsevol ministre que tingués cap possibilitat d’un càrrec així d’important”. Calviño ha assegurat, però, que ella està “molt contenta com a ministra” i que no està entre els seus “plans” liderar l’FMI. Amb tot, ha dit que ara “‘s’obre un procés” i cal veure “com es desenvolupa”.

Publicitat

Preguntada per si Sánchez presentarà Calviño com a candidata per presidir l’FMI, Calivño ha dit que la conversa amb el president espanyol en funcions no es va plantejar “en aquests termes”.

Calviño sí que ha admès que és un dels noms que més sona per optar a rellevar Lagarde. “Ho llegeixo als mitjans i rebo 300 preguntes cada setmana, en sóc conscient, però és un procés que s’inicia i no s’ha d’especular”, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes