Albert Sánchez Piñol aplega en un llibre 80 històries escrites per a ‘La Contraportada’ de Catalunya Ràdio

Rosa dels Vents també publicarà al setembre un nou volum de relats de Marta Romagosa

Publicitat

Rosa dels Vents publicarà ‘Homenatge als caiguts’, el 5 de setembre, que recull 80 històries escrites per Albert Sánchez Piñol i que l’escriptor va crear per a la secció ‘La Contraportada’ d”El Matí de Catalunya Ràdio’ quan el conduïa Antoni Bassas. L’editorial ha ressaltat que Sánchez Piñol presenta “històries singulars que reflexionen amb ironia sobre la vida”. Aquesta és una de les novetats literàries de Rosa dels Vents de cara el setembre que s’uneixen a altres nou volum de relats de Marta Romagosa, ‘La polaroid i altres relats’ i l’anunciada nova novel·la d’Ildefonso Falcones, ‘El pintor d’ànimes’, que es publicarà el proper 29 d’agost.

A ‘Homenatge als caiguts’, Sánchez Piñol escriu sobre el pollastre Mike, al que li van tallar el cap i no es va morir; la jove que va caure des d’un avió a la selva amazònica o la història d’en Bobby Leach, que es va deixar caure per les cascades del Niàgara dins d’un barril de fusta. Rosa dels Vents ha destacat que tots els relats “fan pensar amb un somriure en les grans qüestions que mouen el món, des de la preocupació per la vida eterna fins als riscos de la política, dibuixant alhora una història de l’estupidesa humana”.

Després de ‘Tots els noms del desig’ i de ’22 homes i un desig’, Marta Romagosa publica el 5 de setembre un nou llibre ‘La polaroid i altres relats’. L’obra és un recull de tretze històries entrellaçades a través de personatges “tan normals com especials que parlen de l’excepcionalitat de les coses quotidianes i de la universalitat de la intimitat”.

Una de les altres novetats destacades és l’obra ‘Pere Calders. Sobre el feixisme, l’exili i la censura’. Una antologia que recull una setantena d’articles dels prop de 2.000 que Pere Calders va escriure entre el 1933 i el 1994, i una tria de sis contes. Rosa dels Vents ha ressaltat que són “una proposta per llegir la història del segle XX i trobar-hi claus per entendre l’època actual”.

Publicitat

Ildefonso Falcones

Així mateix, com ja es va anunciar Rosa dels Vents publicarà el proper 29 d’agost la nova novel·la d’Ildefonso Falcones (Barcelona, 1959), ‘El pintor d’ànimes’. La nova obra de l’autor de ‘L’església del mar’ és un retrat dels primers anys del segle XX a la Barcelona convulsa i obrera enmig de la irrupció del Modernisme. Se centra en la història de l’Emma i el Dalmau, dos lluitadors nascuts al bàndol perdedor que intentaran trencar les cadenes que els impedeixen decidir el seu futur.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes