Pujol titlla de “desfilada permanent de la vergonya” que “vol fer por” les declaracions dels polítics independentistes

El portaveu de JxCat creu que a l'Estat "li hauria de caure la cara de vergonya" que les informacions sobre la relació de l'imam i el CNI en l'atemptat "tinguin aparença absoluta de realitat"

Publicitat

El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha acusat l’Estat i els tribunals espanyols de “perseguir judicialment” els polítics independentistes que van actuar “responsablement i d’acord amb la democràcia” i ho ha titllat de “desfilada permanent de la vergonya”. “Ja fa massa mesos que dura aquesta vergonya, el passadís cap a uns tribunals que volen fer por i volen moure’s en el terreny de l’amenaça i no pas en el de la justícia”, ha condemnat Pujol a les portes del TSJC, on ha acompanyat el conseller d’Interior, Miquel Buch, a declarar com a investigat per l’1-O. Pujol també s’ha referit a la relació entre l’imam que va orquestrar l’atemptat del 17-A i el CNI publicada per ‘Público’ i ha assegurat que a l’Estat “li hauria de caure la cara de vergonya” perquè la informació “tingui aparença absoluta de realitat”. “Segurament el que va passar és fosc”, ha avisat.

Pujol, que ha acompanyat a Buch a declarar, ha qualificat el “carrusel de declaracions” als jutjats per part de polítics independentistes de “teatralització i banalització del que hauria de ser la justícia” i ha assegurat que ha esdevingut “un acte de repressió” que busca “fer por” a qui ha tingut “força i coratge” per “acceptar l’encàrrec de fer servir les urnes”.

Pujol ha volgut mostrar “tot el suport” als investigats i a tothom que ha acceptat càrrecs de responsabilitat els darrers anys, ja que ha apuntat que el fet de fer “un pas endavant” pot portar “a la presó”. “Democràcia no és això, viure en un estat plenament democràtic és urnes i respecte a la llei”, ha conclòs.

“A l’Estat li hauria de caure la cara de vergonya”

Publicitat

Pujol també s’ha referit a la presumpta relació entre l’imam de Ripoll i el CNI i ha criticat que no hi hagi hagut “transparència ni voluntat d’aclarir res” i ha afegit que “fa molt mala pinta”. “L’Estat ha de donar moltes explicacions”, ha demanat el diputat, que ha avisat que des del Parlament continuaran “gratant” per saber el que va passar, ja que ha assegurat que els ciutadans “tenen tot el dret del món” a saber “si l’Estat va incórrer en negligència, imprudència i il·legalitat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes