JxCat creu que fiscalia hauria d’investigar “l’escàndol internacional” que suposen les noves informacions sobre el 17-A

El president de la comissió d'investigació sobre els atemptats vol que tornin a ser citats els incompareixents

JxCat creu que la fiscalia hauria d’obrir d’ofici una investigació sobre les informacions de ‘Público’ que diuen que l’imam de Ripoll va ser confident del CNI fins a al 17-A i ho ha considerat un “escàndol de dimensions internacionals”. En roda de premsa des del Parlament, el president de la comissió d’investigació dels atemptats, Jordi Munell, ha explicat que vol que se citi per tercera vegada de manera excepcional els exresponsables del govern espanyol, del CNI i dels cossos policials que van declinar comparèixer a la comissió. Així mateix, Munell ha instat a tornar a intentar una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats i ha reclamat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que doni un missatge per tranquil·litzar els ciutadans i oferir màxima transparència.

Publicitat

Munell ha denunciat que es pot haver “jugat impunement” amb la seguretat ciutadana i ha assenyalat que es tracta d’un “veritable escàndol de dimensions nacionals i internacionals” ja que hi ha molts ciutadans d’altres països que viuen o treballen a Catalunya. “Fem una petició perquè la ciutadania té dret a conèixer la veritat, a viure amb sensació de seguretat, i és un tema d’honor envers les víctimes de la tragèdia”, ha afegit.

En aquest context, ha fet tres peticions: Tornar a donar una tercera oportunitat als membres de l’anterior govern espanyol, del CNI i els comandaments policials que han declinat fins ara comparèixer a la comissió d’investigació dels atemptats; tornar a intentar una comissió d’investigació sobre aquest tema al Congrés; i en tercer lloc, demanar que el president espanyol en funcions tranquil·litzi la ciutadania i prometi transparència davant d’un fet tant greu.

Munell ha explicat que proposarà que les conclusions de la comissió d’investigació es posin a disposició de fiscalia per si veu indicis per iniciar una investigació. De fet, només amb les noves informacions sobre el 17-A que s’han conegut aquest dimarts, Munell creu que la fiscalia ja hauria d’obrir una investigació d’ofici.

Declaració sobre “espionatge” que podria afectar Costa

La diputada Aurora Madaula ha explicat que el seu grup parlamentari vol que s’aprovi una declaració sobre el suposat cas “d’espionatge” del Ministeri d’Exteriors arran de les delegacions de la Generalitat a l’exterior que podria haver afectat el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa. “No ens quedarem de braços plegats. Qualsevol demòcrata ha de defensar que els ciutadans no poden ser espiats en un estat democràtic”, ha defensat Madaula.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes