El CoNCA recomana dotar la Filmoteca de Catalunya de personalitat jurídica pròpia

L’avaluació de l’equipament conclou que una major autonomia ampliaria les seves possibilitats de finançament

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) recomana que la Filmoteca de Catalunya guanyi autonomia i assoleixi la personalitat jurídica pròpia com la majoria d’equipaments nacionals catalans, entre altres raons, per ampliar les seves possibilitats de finançament. Al respecte, també considera que els recursos de la Filmoteca haurien d’obrir-se al suport econòmic d’altres administracions i al mecenatge. Aquesta és la principal observació que ha fet el CoNCA en el seu informe de seguiment (2015-2018) posterior a l’avaluació estratègica que havia realitzat prèviament a la Filmoteca, com a deu altres entitats de la seva dimensió.

Publicitat

El CoNCA realitza avaluacions estratègiques dels equipaments culturals de la Generalitat des del 2012, amb l’objectiu d’assenyalar les possibilitats de millora, incidir en la seva eficiència i incrementar el seu impacte públic. El sistema que duu a terme s’ha aplicat fins al moment a deu entitats de caire nacional i una més es troba enguany en procés d’avaluació (l’Arxiu Nacional de Catalunya). També es realitzen informes de seguiment dels equipaments prèviament analitzats, i ara ha estat el torn de la Filmoteca de Catalunya, en el quadrienni 2015-2018.

L’Informe constata “dificultats de governança” de l’equipament, i per això apunta a la necessitat d’una major autonomia. Al seu entendre, la “dependència actual” d’una sola administració limita les possibilitats de finançament, i recomana que s’obri “al suport econòmic d’altres administracions i del mecenatge”.

En referència a la reorganització interna, l’informe recomana la creació d’un consell assessor, amb representació del sector audiovisual, acadèmic i professional, que doni suport col·legiat a l’actuació dels responsables tècnics de l’equipament. També posa de manifest la necessitat de desenvolupar un pla estratègic (base d’un futur contracte programa amb l’administració a la qual és adscrita), la reorganització dels espais de la seu del Raval i la implantació del ‘ticketing’ online propi.

Com a continuació de la tasca que es desenvolupa, es recomana l’expansió territorial dels serveis pedagògics, mitjançant nous projectes propis o col·laboracions amb les entitats del barri i la ciutat, i la institucionalització de les col·laboracions amb els grups d’investigació per refermar el seu paper com a portal de recerca del cinema.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca