Cs lamenta que “de forma constant” hi hagi membres del Govern declarant als tribunals

Martín Blanco critica els "grans passeigs" com el que ha acompanyat Buch al TSJC

Publicitat

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha criticat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, hagi hagut de declarar aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la seva presumpta implicació en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 quan era alcalde de Premià de Mar. Martín Blanco ha lamentat en una roda de premsa que “de forma constant” hi hagi membres de Govern acudint als tribunals “per les seves presumptes il·legalitats” i ha acusat l’executiu de Quim Torta de creure’s per sobre de la llei, quelcom que creu “inconcebible”. Així, ha deplorat la imatge del president i els consellers acompanyant Buch al TSJC amb “grans passeigs”.

El diputat taronja ha declinat pronunciar-se sobre l’arxivament del cas dels professors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, que estaven acusats d’humiliar alumnes que són fills d’agents de la Guàrdia Civil els dies posteriors a l’1-O. Tampoc ha volgut valorar les informacions que asseguren que l’imam de Ripoll considerat cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils va ser confident del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) fins al mateix agost de 2017. Ho ha justificat perquè, com a legislador, no vol valorar la feina dels cossos de seguretat i del poder judicial. “Em nego sistemàticament a fer valoracions sobre les decisions d’un jutge” o sobre investigacions en curs, ha dit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca