Canadell veu la seguretat com “un dels reptes més importants” de Barcelona per protegir el turisme

El president de la Cambra reclama "esforços" a l'Ajuntament per evitar "mala premsa" que perjudiqui l'atractiu turístic de la ciutat

Publicitat

Combatre la percepció d’inseguretat a Barcelona és un “dels reptes més importants” de la ciutat de cara al turisme. Així ho afirma el president de la Cambra de Comerç i també president de Turisme de Barcelona, Joan Canadell, que demana al govern municipal “esforços importants” per canviar la situació actual i evitar “mala premsa” per una sensació d’inseguretat. Canadell creu que cal impedir que es creï un “efecte crida negatiu” que consideri que “Barcelona ja no és el que era” i que ajudi a altres destinacions rivals a “guanyar quota de mercat”. En una entrevista amb l’ACN, Canadell també rebutja les proclames a “frenar el turisme” perquè és una industria que “serveix per generar recursos que després reverteixen en polítiques socials”.

Segons Canadell, a nivell internacional “s’aprofita” la situació de seguretat a Barcelona per “parlar malament” de la ciutat. “Això s’ha de vetllar i és un dels reptes més importants que té l’Ajuntament pel que fa al turisme en els propers temps”, afirma.

El president de la Cambra també destaca que cal evitar caos a la ciutat durant la temporada d’estiu com la vaga de taxis o els col·lapses per cues a l’aeroport del Prat, i aposta per prevenir aquest tipus de conflictes. De fet, diu que hi ha sectors que “aprofiten” la temporada d’estiu i l’aparador que suposa l’impacte de la seva vaga per mobilitzar-se.

“Les sorpreses no sempre són sorpreses, a vegades es poden preveure i tenir plans d’actuació, aquest any no hi estem a temps però per l’any que ve s’ha de preparar”, diu Canadell. Els treballadors de terra d’Iberia, per exemple, han convocat vaga pel 27 i 28 de juliol.

Publicitat

En aquest sentit, proposa liderar des de la Cambra una “taula amb les administracions” competents que “vetlli perquè que tots aquests sectors estiguin calmats de cara a l’estiu” i s’eviti arribar a la temporada turística amb conflictes enquistats.

El president de la Cambra admet que la gestió del model turístic “no és fàcil” però aposta per fer “coexistir” l’arribada de visitants amb la convivència dels veïns.

Canadell destaca que el 2017 i el 2018 no va créixer el nombre de turistes però sí, en més d’un 10%, els ingressos derivats de la seva despesa. “Si amb els mateixos turistes millores ingressos, és molt bo, l’impacte social l’hem frenat”, ha dit.

A més, el president de la Cambra considera que Barcelona ha de convertir-se en una “plataforma de llançament del turisme a Catalunya”. “Tenim molt camp a córrer, i molta feina per fer”, afirma, destacant que aquest serà un dels elements que intentarà potenciar durant el seu mandat.

Canadell manté que seguirà com a responsable de Turisme fins que trobi un perfil “prou bo” per substituir-lo. El cap de la Cambra rebutja plantejar noms, tot i que admet que ja té algunes idees, i diu que el líder de Turisme del futur, pot ser d’Eines de País “o no”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca