Trump perdria les eleccions de 2020 contra els quatre principals candidats demòcrates, segons NBC/WSJ

El senador Bernie Sanders, independent per Vermont, trauria a Trump un avantatge de 7 punts (50 a 43 per cent) mentre que Warren, demòcrata per Massachusetts, mantindria un avantatge de cinc punts (48 a 43 per cent)

El president dels Estats Units, Donald Trump, perdria les eleccions de 2020 davant de qualsevol dels quatre principals candidats demòcrates; l’exvicepresident Joe Biden i els senadors Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Kamala Harris, segons una enquesta publicada aquest diumenge per NBC News/Wall Street Journal.

Publicitat

En el primer gran sondeig abans dels comicis de l’any vinent, Biden trauria 9 punts d’avantatge a Trump (51 enfront de 42 per cent) entre els votants registrats, una diferència per sobre del marge d’error de l’enquesta, de +/-3,5 punts percentuals.

El senador Bernie Sanders, independent per Vermont, trauria a Trump un avantatge de 7 punts (50 a 43 per cent) mentre que Warren, demòcrata per Massachusetts, mantindria un avantatge de cinc punts (48 a 43 per cent)

La senadora demòcrata per Califòrnia Kamala Harris guanyaria unes hipotètiques eleccions davant de Trump per només un punt de diferència, 45 a 44 per cent.

Encara que queden més de 200 dies fins al caucus d’Iowa al febrer –la primera gran cita de les primàries demòcrates– i les eleccions se celebren al novembre de l’any vinent, Trump, que manté només un 45 per cent en les enquestes sobre l’aprovació de la seva tasca, aconsegueix ara mateix pitjors resultats que el seu predecessor, Barack Obama, a hores d’ara de la reelecció.

En una enquesta de NBC/WSJ realitzada a l’agost de 2011, Obama mantenia un avantatge d’1 punt sobre el candidat republicà, Mitt Romney: 46 per cent a 45 per cent. No obstant això, Obama va acabar guanyant les eleccions generals per 4 punts, 51 per cent a 47 per cent.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes