Primàries a Cs

Els taronges vol triar candidat a la Generalitat davant un possible avançament electoral a Catalunya

Ciutadans ha acordat aquest dilluns engegar aquesta mateixa setmana un procés de primàries per triar candidat a la Generalitat de Catalunya davant la possibilitat que hi hagi eleccions anticipades en aquesta comunitat.

Publicitat

Després de la marxa d’Inés Arrimadas, el nom que sona amb més força per substituir-la és el de l’actual portaveu del partit al Senat i al Parlament, Lorena Roldán, però haurà de presentar per a això la seva candidatura.

En la roda de premsa posterior a reunió de l’executiva permanent del partit, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha explicat que, davant la possibilitat que Catalunya avanci les seves eleccions a tardor o hivern, el partit ha volgut anticipar-se i celebrar unes primàries per triar un candidat a la Presidència de la Generalitat per anar a l’estiu “amb els deures fets”.

Lorena Roldán serà la gran candidata

Així, dimecres vinent Ciutadans celebrarà de manera telemàtica un Consell General extraordinari per confirmar que el partit es presenta a les primàries de Catalunya, un mer formalisme que l’executiva del partit ratificarà l’endemà donant així el tret de sortida al procés de primàries. A partir del 19 s’obrirà el termini per presentar candidatures, que es votaran els dies 24, 25 i 26 de juliol.

“Veurem quins candidats hi ha”, ha respost Villegas quan se li ha preguntat si Lorena Roldán seria una bona candidata per agafar el testimoni d’Arrimadas. En tot cas, la ‘número dos’ de Cs ha dit que seria “una gran candidata”. De fet, l’ha enaltit com “una gran portaveu” al Senat, on, al seu judici, està realitzat un paper de manera “brillant”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca