El jutge admet a tràmit la queixa dels riggers després que la Fira contractés una altra empresa per muntar el Sónar

En les properes hores, es podrien dictar mesures cautelars

Publicitat

Un jutge de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia dels ‘riggers’ encarregats del muntatge del Sónar per presumpte vulneració del dret a vaga després que Fira de Barcelona optés per contractar una altra empresa per substituir els treballadors que secunden l’aturada, segons ha avançat aquest dilluns al matí RAC1 i ha confirmat l’ACN. En les properes hores, el jutge haurà de determinar si dicta mesures cautelars. Mentrestant, els nous treballadors contractats per la Fira avancen en les tasques de muntatge, segons han confirmat a l’ACN fonts de l’ens, que també està a l’espera de la resolució judicial. Els riggers, que demanen que la subrogació dels seus contractes formi part del plec de condicions del concurs per a les empreses que organitzin esdeveniments en les seves instal·lacions de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, van iniciar dijous passat una vaga prevista fins el 20 d’abril i des d’aleshores han protagonitzat diverses protestes a les portes del recinte. Inicialment, el Sónar obre portes aquest dijous fins dissabte que ve.

El col·lectiu en vaga fa quinze anys, diuen, que s’encarreguen de muntar els elements aeris dels esdeveniments que se celebren a la Fira sigui quina sigui la companyia que hagi guanyat el concurs.

Hores abans de l’inici de l’aturada, Fira de Barcelona va garantir que el Sónar se celebraria “amb normalitat”, tot i l’anunci de vaga per part dels treballadors. A través d’un comunicat, va lamentar la falta d’acord per evitar el conflicte en la reunió en què estaven citats el comitè de vaga, l’empresa i representants de la Fira. Aquests darrers, però, no van arribar a participar en la mediació oficial tot i que sí s’han produït contactes informals.

Aquest any, el Sonar se celebra de manera excepcional al juliol, entre el 18 i 20, ja que tot el mes de juny el recinte de l’Hospitalet de Llobregat va estar ocupat per la fira de maquinària tèxtil ITMA entre el 20 i 26 de juny i que requeria tres setmanes de muntatge i una més de desmuntatge per la complexitat de la maquinària exposada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca