CCOO carrega contra l’ANC: “L’estratègia general està errada, continua aprofundint en la polarització”

El secretari general de CCOO veu com una "ocurrència inútil i desenfocada" el cercador d'empreses i demana una "reflexió" a l'Assemblea per "sumar"

Publicitat

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, creu que l’actual direcció de l’ANC segueix una estratègia “errada” quan demana l’afiliació a “sindicats sobiranistes” o promou un cercador d’empreses compromeses amb l’autodeterminació. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Pacheco demana a l’entitat independentista que faci “una reflexió” perquè “s’està disparant un tret al peu”. “Aquestes ocurrències em semblen inútils i desenfocades”, assegura el líder sindical sobre el cercador d’empreses. A l’entrevista, Pacheco també rebutja les proclames a “aturar el país” en cas de sentència condemnatòria per l’1-O, i aposta per una “resposta inclusiva que obri camí al diàleg i el consens polític”. De fet, i tot i que creu que la gent “sortirà al carrer”, veu difícil repetir l’aturada del 3-O i afirma que no hi ha “les condicions per desenvolupar una revolució a Catalunya”, que es el que assegura que implicaria paralitzar l’activitat econòmica de forma continuada.

A l’entrevista, Pacheco aposta per una protesta que permeti “aixecar la veu” contra la “injustícia” del judici però que alhora contribueixi a “trobar solució mitjançant el diàleg i l’exercici de la política” i tingui en compte la “realitat” de la presó.

“Espero que la societat catalana faci una bona lectura del que significa una sentència d’aquesta magnitud i estigui a l’alçada per poder establir els canals que ajudin, i no dificultin, les sortides polítiques”, afirma el secretari general de CCOO.

“La manera d’articular la resposta és l’element que s’ha de començar a parlar i plantejar-se”, afegeix, remarcant que “ni independentistes ni no independentistes estan còmodes” i cal buscar “sortides inclusives a la situació de bloqueig i polaritat”.

Publicitat

En aquest sentit, el líder sindical carrega contra les últimes estratègies de l’ANC com el cercador d’empreses independentistes. De fet, segons Pacheco, es tracta d’un gest “propagandístic i equivocat” que fins i tot “posa en perill” l’activitat i llocs de feina en algunes empreses. “Demanaria que retirin la campanya, no produeix cap benefici, ni a l’economia, ni als catalans ni als empresaris”, afirma.

Javier Pacheco considera que “l’estratègia general de l’ANC està errada, perquè continua aprofundint en la polarització de la societat catalana”. A més, afirma que amb missatges com el d’apostar per sindicats sobiranistes o el cercador d’empreses l’entitat no fa créixer la seva “confluència i influència”. “Haurien de plantejar-se sumar”, replica.

El líder sindical avisa, també, que hi ha treballadors independentistes que poden tenir “fons d’estalvi en empreses a les que es fa boicot”. “En una economia global aquestes mesures no tenen cap sentit”, reitera.

El líder de CCOO assegura que el seu sindicat i l’UGT són les organitzacions “amb millor presència als centres de treball” i que això “no és una medalla, sinó un treball que es fa cada dia”. Per Pacheco, la situació dels treballadors no s’arregla amb “proclames i discursos polítics” i la representació sindical no funciona com a “eleccions polítiques”.

Pel que fa a les empreses que van marxar de Catalunya la tardor del 2017, Pacheco reclama fer una “reflexió real” sobre què significa tenir el negoci “al principal motor d’un país”. “Seria bo que tots alineem posicions per intentar convèncer la majoria d’empreses possibles”, diu el cap de CCOO, en línia amb la proposta que ja va fer el president de Foment, Josep Sánchez-Llibre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca