Aragonès defensa un Estat propi per “combatre els oligopolis locals”

Ha criticat que a Espanya "el capitalisme dels amiguets encara està massa present"

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dilluns un Estat propi per “combatre els oligopolis locals”, cosa que, al seu parer, és imprescindible per posar les persones al centre de les polítiques públiques i governar a favor de la majoria.

“És cert que un Estat avui no té capacitat per regular gegants com les tecnològiques globals (…). Per contra, un Estat propi sí que ens permetria combatre els oligopolis locals”, ha escrit en un article a ‘La Vanguardia’ recollit per Europa Press.

Ha criticat que a Espanya “el capitalisme dels amiguets encara està massa present” i ha assegurat que en el sector energètic hi ha portes giratòries i que l’oligopoli bancari, en les seves paraules, és massa gran per poder tombar-lo.

Ha defensat enfortir les connexions dels Pirineus enllà “perquè l’oligopoli provi el veritable significat de la competència”, i que cal aprofitar noves tecnologies d’energia renovable.

Publicitat

Plaques solars en edificis públics

En aquest sentit ha avisat que la Generalitat ha encarregat a Infraestructures la implantació de plaques solars al sostre de tots els edificis públics.

“Volem ser un agent actiu en el mercat energètic per fer front a la pobresa energètica, per no deixar ningú enrere. I passar així d’un model oligopolístic a un de democràtic, en el qual es prioritzin els beneficis socials”, ha afegit.

El vicepresident també ha apostat per impulsar l’Institut Català de Finances com “el futur banc públic català”, que no actuarà per al benefici econòmic, sinó per facilitar el crèdit en inversions estratègiques, ha dit.

Amb tot, ha dit que mentre s’afanyen per superar l'”autonomia esgotada i guanyar la llibertat”, no deixaran d’invertir esforços a millorar les condicions de vida ni eludiran responsabilitats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes