Acord entre l’Ajuntament i Blackstone pel lloguers del número 99 del carrer Hospital

Blackstone celebra un acord gestat durant "mesos" i anuncia una rehabilitació integral

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona i Blackstone han aconseguit un acord sobre el bloc del carrer Hospital 99 de Barcelona, per llogar de manera assequible sis dels pisos durant set anys als ocupants vulnerables, mentre que els ocupants dels altres tres habitatges abandonaran l’edifici.

Així mateix, la propietat oferirà a aquells en situació de major grau de vulnerabilitat integrar-se en un pla d’inserció soci-laboral, a càrrec de l’empresa, per millorar les seves condicions, la qual cosa realitzaran sota la coordinació amb l’Ajuntament.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha destacat que aquest ha estat el primer acord d’aquest tipus aconseguit entre l’Ajuntament i Blackstone, i ha defensat la importància de “corresponsabilizar” grans empreses de l’habitatge per cercar solucions a famílies en situació de vulnerabilitat, pel que ha demanat canvis legislatius.

En roda de premsa al costat del regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, Lucía Martín ha destacat que aquest acord permetrà les famílies vulnerables quedar-se en els pisos –que ocupaven irregularment– amb contractes de 700 euros mensuals.

Publicitat

La propietat percebrà aquesta quantitat al mes pels habitatges encara que es donés el cas que les famílies no poguessin pagar-la, ja que l’Ajuntament oferirà ajudes municipals en funció de cada cas per aconseguir el pagament de la mensualitat si les famílies no el poden assumir, ha explicat Martín.

Des de Blackstone destaquen que aquest és un compromís nou, que obre la porta a futures col·laboracions amb altres ajuntaments, i ha valorat molt positivament la implicació de l’Ajuntament amb aquest acord públic-privat.

Rabassa ha explicat que a Ciutat Vella estaven anunciats gairebé 40 desnonaments però que el 90% dels afectats han pogut quedar-se a l’habitatge, i ha recordat que el Govern d’Ada Colau va comprar en l’anterior mandat deu finques al districte, a més d’altres pisos per separat.

Blackstone rehabilitarà el bloc

Fonts d’Anticipa Real Estate (la gestora immobiliària de Blackstone) han celebrat aconseguir un acord “després de treballar durant diversos mesos amb l’Ajuntament per resoldre la situació”, per la qual cosa desmarca el pacte de les recents “pressions” rebudes.

A més, la companyia ha anunciat en breu un procés de renovació integral de tot l’edifici, garantint que compleixi amb totes les normatives i regulacions.

“Ens enorgullim de ser un administrador professional i respectuós, sent sempre el nostre objectiu trobar una solució per a aquestes persones que ocupen l’immoble de manera il·legal”, ha afegit sobre el bloc que gestiona des de 2018, quan ja estava ocupat.

Quant als no vulnerables, “l’Ajuntament ha acordat la sortida dels ocupants dels tres habitatges restants, per no trobar-se en situació de vulnerabilitat”.

El sindicat d’habitatges del Raval

La portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Elena Martín, ha afirmat en roda de premsa que el desnonament ha estat detingut i que, a través de l’Ajuntament, s’ha acordat amb Blackstone la cessió de sis pisos en règim de “lloguer per sota del preu de mercat” durant set anys, pels quals les famílies no pagaran més del 30% dels seus ingressos.

De les nou unitats familiars que vivien a l’edifici, set es quedaran en els sis pisos de lloguer –dues s’ajuntaran en un sol habitatge– i el Sindicat reallotjarà aquelles que no han pogut quedar-se, “les menys vulnerables”, segons Martín.

El contracte començarà quan acabi la reforma que es promourà en els pisos buits, que seran ocupats per les famílies una vegada s’acabi l’obra, perquè no surtin “en cap moment del bloc”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca