Una manifestació donarà suport a Open Arms i a les ONG de salvament aquest dissabte a Barcelona

La marxa començarà davant del Consolat d'Itàlia

Publicitat

Una manifestació que donarà suport a Open Arms tindrà lloc aquest dissabte a Barcelona “en contra de la criminalització i la persecució de les organitzacions que lluiten per salvar vides al mar” Mediterrani, com ara Open Arms i Sea Watch, sota el lema ‘Abans presos que còmplices’.

La marxa començarà a les 18.00 hores davant del Consolat d’Itàlia a Barcelona, al carrer Mallorca, i avançarà per Pau Claris i Via Laietana fins arribar al Port Vell, i criticarà l’actual “vulneració dels drets humans” per part dels països europeus que dificulten les tasques de rescat dels refugiats, han informat els organitzadors.

A principis d’aquest mes, la Direcció general de la Marina Mercant de l’Estat va advertir l’organització que si el buc humanitari Open Arms reprén els rescats de migrants que es troben a la deriva al Mediterrani central pot ser sancionat amb multes de fins el 901.000 euros.

La marxa començarà davant del Consolat d’Itàlia en protesta per l’enduriment de les polítiques sobre refugiats d’aquest país, on a més es va detenir la capitana del vaixell de salvament de l’ONG alemanya Sea Watch, Carola Rackete, després de rescatar 43 persones que es trobaven a la deriva, i que s’ha convertit en un símbol de la lluita de les organitzacions humanitàries.

Publicitat

En la manifestació, hi participaran, juntament amb Open Arms, entitats com Dunia Katos, Amnistia Internacional, Stop Mare Mortum, Obrim Fronteres, Mujeres Pa’lante, SOS Refugiats, Facultat de Nàutica de Barcelona, Aucoop i Centre de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Entre els participants, també hi figuren Tanquem els CIES, CCOO de Catalunya, Mediterranea Saving Humans, Greenpeace, Fundipau, Casa Nostra Casa Vostra, Libélulas, Sarrià Sant Gervasi Refugi, Terra Catracha, Gats, Oxfam Intermon, Hondureños que suman, Associació Dona i Cultura Badalona i Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (Cite).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca